Site icon NewsIT

Κρύβουν εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις

28.02.2014 | 08:11
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ούτε οι μισές από τις δημοτικές επιχειρήσεις δεν έστειλαν στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών για την απογραφή των υπαλλήλων, ενώ όλα δείχνουν ότι πίσω από την κίνηση αυτή κρύβονται παράνομες μονιμοποιήσεις αλλά και παράτυπες χρηματοδοτήσεις.

Ενδεικτικό του συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι ενώ το Κράτος πληρώνει 12.700 υπαλλήλους δημοτικών επιχειρήσεων γνωρίζει την ύπαρξη μόνο των μισών… οι υπόλοιποι 5.500 απλά… αγνοούνται.

Οι δήμοι αρνούνται να στείλουν τα στοιχεία. Το υπουργείο έχει οικονομικά στοιχεία και απογραφή υπαλλήλων για μόλις 350 από τις 761 επιχειρήσεις των δήμων με το ΑΣΕΠ να μιλά για παράνομες μονιμοποιήσεις.
Παράλληλα υπάρχουν φαινόμενα όπου σε δημοτική επιχείρηση το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από 9 άτομα και οι εργαζόμενοι είναι μόλις πέντε. Φαινόμενα που μπορεί να κρύβουν παράνομες μονιμοποιήσεις εργαζόμενων ή και παράτυπες χρηματοδοτήσεις.
Παράλληλα όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Έθνος” παρατηρείται φαινόμενο μετακίνησης υπαλλήλων από τις δημοτικές επιχειρήσεις σε άλλες υπηρεσίες των δήμων ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση λουκέτου της επιχείρησης.
Όλα αυτά ενώ το σχέδιο προβλέπει λουκέτα στις περισσότερες δημοτικές επιχειρήσεις καθώς είναι ζημιωγόνες

Διαβάστε επίσης:

Μιχελάκης:μόνο το 60% των ΝΠΙΔ των δήμων έχει καταγραφεί

Σήμερα ξεκινούν οι μετατάξεις στους Δήμους – Λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι αποφάσεις για τις νέες θέσεις των υπαλλήλων

Δημόσιο: στο στόχαστρο 48.910 υπάλληλοι – Σε ένα μήνα οι επόμενες απολύσεις

Ξεκινούν 17.500 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες – Ποιες ειδικότητες θα έχουν προτεραιότητα – Διαβάστε όλες τις προϋποθέσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version