Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου: Ουρές 10 χλμ έξω από τη Λαμία λόγω έργων

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου: Ουρές 10 χλμ έξω από τη Λαμία λόγω έργων

Με αρκετή υπομονή πρέπει να εξοπλιστούν οι εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου καθώς σήμερα (28.10.2024) που τελειώνει και το τριήμερο, όσοι κινούνται στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λαμίας θα συναντήσουν μεγάλη κίνηση.

Κίνηση αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί στο στο 198 km της Εθνικής Οδού, στο ύψος των Θερμοπυλών στη Λαμία και λόγω των έργων που γίνονται στην περιοχή και λόγω της λήξης της τριήμερου για την 28η Οκτωβρίου.

Σε εκείνο το σημείο που από νωρίς το μεσημέρι είναι «κόκκινο» από το κυκλοφοριακό κομφούζιο, έχει γίνει μονοδρόμηση της ΠΑΘΕ, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα και των δύο κατευθύνσεων να κινούνται σ΄ ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Τεράστιος όγκος αυτοκινήτων έχουν καλύψει τις λωρίδες, σχηματίζοντας ουρά που ξεπερνά τα 10χλμ.

Το πρόβλημα μέσα στις επόμενες ώρες πρόκειται να επιδεινωθεί καθώς μέσα στην ημέρα θα επιστρέψουν και οι τελευταίοι που αναζήτησαν λίγες στιγμές χαλάρωσης μακριά από τα αστικά κέντρα.

Όσοι οδηγοί κινούνται προς Αθήνα, θα μπορούν να κινούνται από τον παράδρομο και μετά τις Θερμοπύλες να μπαίνουν και πάλι στην Εθνική Οδό, σύμφωνα με το lamiareport.

Αν και αυτή η κίνηση μπορεί να είναι «ανακουφιστική» μπροστά στο χάος που επικρατεί επί της Εθνική Οδού, και σε εκείνο τον δρόμο η κατάσταση είναι δύσκολη.

Ακόμα και μετά το 208 χλμ της ΠΑΘΕ στο ύψος της Ανθήλης οι οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι ακολουθώντας το ρεύμα προς Αθήνα. 

Πολλοί οδηγοί διαμαρτύρονται πως δεν ενημερώθηκαν στα διόδια της Μαυρομαντήλας ούτε στον κόμβο της Ανθήλης για το πρόβλημα που θα συναντούσαν μπροστά τους και αναγκαστικά διένυσαν 10 χλμ περισσότερο από 3 ώρες.

Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων είναι επί ποδός και θα λάβει έξτρα μέτρα αν χρειαστεί τις επόμενες ώρες.

Ανοικτά τα διόδια της Αγίας Τριάδας

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κεντρικής Οδού, Ροδιανό Αντωνακόπουλο, για την τεράστια ταλαιπωρία που βιώνουν από σήμερα το μεσημέρι οι εκδρομείς.

Με σκοπό την «ανακούφισή» τους, αποφασίστηκε η δωρεάν διέλευση από τα διόδια της Αγίας Τριάδας, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 17:45 μέχρι τις 24:00.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις