Συζητήσεις έχει προκαλέσει μια ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Ξεπαρθενών», που απεικονίζει ένα γκέι ζευγάρι να κάνει έρωτα σε κοινή θέα στην Ακρόπολη και γυρίστηκε… κάτω από τη μύτη των υπεύθυνων. Η ερασιτεχνική ταινία έχει τίτλο.
Όπως έγινε γνωστό από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, μια παρέα νεαρών κάνει βόλτα στην Ακρόπολη μαζί με ένα χωρισμένο ζευγάρι ανδρών, στους οποίους λένε ότι πρέπει να τα ξαναβρούν. Οι δύο άνδρες παραδέχονται ότι είναι ερωτευμένοι, κάνουν σεξ και οι υπόλοιποι σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω τους. Με το που φεύγει το πλάνο από τους δύο άνδρες, σηκώνεται η κάμερα και δείχνει την Ακρόπολη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι συζητήσεις γύρω από την ερασιτεχνική ταινία μικρού μήκους γίνονται για το ότι δεν δόθηκε καμία άδεια για τα γυρίσματα ενώ κανένας από τους φύλακες δεν αντιλήφθηκε το συμβάν με τις ερωτικές περιπτύξεις σε κοινή θέα.
Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος είπε: «Κάθε μέρα ακούμε και κάτι παράλογο. Μου το έστειλαν στο mail για να το δω. Αισθάνομαι ντροπή σαν Έλληνας. Είμαι και αρχαιολάτρης και με λυπεί πολύ αυτό που έγινε».
Ο Σπύρος Μπιμπίλας πρόσθεσε επίσης ότι «στο όνομα του ακτιβισμού δεν μπορούμε να τα θυσιάζουμε όλα και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δεν το θεωρώ ακτιβισμό αυτό».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ταινία προβλήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι συντελεστές της ταινίας την περιγράφουν ως εξής:
«Μία παρέα έχει μόλις τελειώσει την πεζοπορία της και αράζει απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Στη συζήτηση έρχονται μνήμες από προηγούμενα χρόνια των μελών της. Μνήμες περισσότερης ανεμελιάς, αλητείας και τόλμης στον έρωτα. Η παρέα αποφασίζει να μεσολαβήσει ώστε όσα λέγονται να μην είναι μόνο μνήμες. Ό,τι αξίζει γι’ αυτήν να έχει παρόν και μέλλον επίσης.
Μέσα από τη συντροφικότητα, το χιούμορ, το κέντρισμα του αισθησιασμού η παρέα συντροφεύει τα μέλη της να βιώσουν τον ερωτισμό σε δημόσια μέρη, όπως παλιά. Μαζί, ο δημόσιος χώρος που είναι φορτισμένος με τα στοιχεία ενός πατριαρχικού και εθνικιστικού πλαισίου αποχτά ρωγμές, για να αναδυθεί ακριβώς αυτός ο ερωτισμός».