Τρίτη, 16 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Κύκλωμα εκβιαστών: «Παρερμηνεύτηκαν οι συνομιλίες μου, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες» λέει η «Νάνσυ» από την φυλακή

Κύκλωμα εκβιαστών: «Παρερμηνεύτηκαν οι συνομιλίες μου, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες» λέει η «Νάνσυ» από την φυλακή

Η «Νάνσυ» που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» στο κύκλωμα εκβιαστών «σπάει» τη σιωπή της μέσα από την φυλακή και απαντά στις κατηγορίες.

Το κύκλωμα εκβιαστών έκανε δύσκολη τη ζωή σε επιχειρηματίες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας με τη «Νάνσυ» που βρίσκεται στη φυλακή να επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση ούτε με εγκληματική οργάνωση ούτε με εκβιασμούς.

Τα πρώτα της λόγια από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στο STAR είναι: «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης ούτε του εκβιασμού. Είναι δυνατόν να έχω κάνει εγκληματική οργάνωση με τη μητέρα μου ηλικίας 75 ετών και τον αδερφό μου; Στους διαλόγους ερμηνεύονται με λάθος τρόπο οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Είμαι διεκπεραιώτρια και αυτό που κάνω είναι να μεσολαβώ για να λύνονται πρακτικά θέματα που έχουν καταστηματάρχες με το Δημόσιο προς όφελός τους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star η απολογία της «Νάνσυ» δε βοήθησε τις ανακριτικές αρχές και θα δώσει και συμπληρωματική. Μάλιστα φέρεται να επιφυλάσσεται στο μέλλον να δώσει στοιχεία σε ό,τι αφορά στη δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων

Σύμφωνα με τις αρχές πάντως οι διάλογοι που η ίδια ισχυρίζεται ότι ερμηνεύονται με λάθος τρόπο, είναι αυτοί που την «καίνε».

Μάλιστα υπάρχει και διάλογος που στήνεται ακόμη και έλεγχος καταστηματάρχη που χρωστά λεφτά στη «Νάνσυ».

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ο τρόπος που δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών ήταν ξεκάθαρος. Αν οι καταστηματάρχες ή οι ξενοδόχοι δεν ήθελαν να ενταχθούν στο καθεστώς προστασίας της οργάνωσης, τα διευθυντικά στελέχη τους απειλούσαν ότι θα διενεργηθούν και πάλι έλεγχοι στις επιχειρήσεις τους, θα τους βεβαιωθούν παραβάσεις και θα πληρώσουν πρόστιμο.

Συνήθως τα χρήματα τα έπαιρνε ο αδελφός της «Νάνσυς» που κινούσε τα νήματα, και στη συνέχεια τα έκρυβε στο σπίτι της μητέρας τους. Η όλη διαδικασία της δωροδοκίας ήταν ιδιαίτερα σύντομη για να μην κινήσουν υποψίες.

Διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα και πραγματοποιούνταν είτε σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να φαίνονται τυχαίες, είτε σε κλειστούς χώρους όπου θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως σε τουαλέτες καταστημάτων και σε αυτοκίνητα, ενώ κρατούσαν και τσίλιες για τυχόν «ύποπτα» άτομα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις