Τρίτη, 16 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Κύκλωμα εκβιαστών: Ποια είναι τα δύο μέλη της οργάνωσης που προφυλακίστηκαν – Η ακριβοπληρωμένη και η εκβιάστρια

Κύκλωμα εκβιαστών: Ποια είναι τα δύο μέλη της οργάνωσης που προφυλακίστηκαν – Η ακριβοπληρωμένη και η εκβιάστρια

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα των δημοσίων υπαλλήλων, που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.

Η προσοχή στρέφεται στη σημερινή απολογία της 43χρονης από την Πάτρα, επονομαζόμενη και ως «Νάνσυ», που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα των εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχαν δημόσιοι υπάλληλοι.

Παράλληλα, με την αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, απολογούνται σήμερα, Πέμπτη (11.07.24) και άλλοι πέντε.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, χθες κρίθηκαν προφυλακιστέα δύο άτομα, που συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα.

Πρόκειται για δύο γυναίκες, 63 ετών και 58 ετών αντίστοιχα, που λάμβαναν εντολές για τη δράση τους από τη «Νάνσυ», την αρχηγό της οργάνωσης.

Μάλιστα, η μία εκ των δύο που οδηγήθηκαν στη φυλακή, φέρεται να ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένα μέλη του κυκλώματος, με τα ποσά που λάμβανε να ανέρχονται από τις 6.000 έως 10.000 ευρώ, ανά περίπτωση.

Η ίδια καθώς είχε κομβικό ρόλο στη δημόσια υπηρεσία, όπου εργαζόταν, αποτελούσε σημαντικό μέλος του κυκλώματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δράση του. 

Λάμβανε εντολές από τη «Νάνσυ», «έστηνε» ψευδείς βεβαιώσεις και λειτουργούσε ως «πληροφοριοδότης» της αρχηγού.

Η δεύτερη προφυλακιστέα είχε επίσης «πάρε – δώσε» με τη «Νάνσυ», η οποία την έστελνε να ελέγχει καταστήματα και με πρόσχημα την διαπίστωση παραβάσεων, εξανάγκαζαν τους καταστηματάρχες είτε να ζητήσουν την προστασία της οργάνωσης, είτε να πληρώσουν χρωστούμενα χρηματικά ποσά σε αυτή.

Για τις παράνομες δραστηριότητες τους, συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και στη συνέχεια διέγραφαν τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει εκεί.

Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία για την δράση των μελών του κυκλώματος πληθαίνουν, με χαρακτηριστικότερα τα τεφτέρια με τα χρηματικά ποσά, τις δοσοληψίες και τα ονόματα των εκβιαζόμενων επιχειρηματιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις