Ελλάδα

Κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ

Νέο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών και ελαίων εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ και συνελήφθησαν ήδη 2 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα τρία.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν έλεγχο σε δύο αποθηκευτικούς χώρους στην Αττική, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε παράνομος εξοπλισμός εμφιάλωσης και τυποποίησης αλκοολούχων ποτών και ελαίων, μικρή ποσότητα αλκοολούχων ποτών και ελαίων, σημαντικός αριθμός αυτοκόλλητων ετικετών, καθώς επίσης και πλήθος τιμολογίων μεγάλης αξίας, με ισχυρές ενδείξεις εικονικότητας, τα οποία αξιοποιούνταν από το κύκλωμα για τη διακίνηση των λαθρεμπορευμάτων.

Συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, κατασχέθηκαν:

6.894 τεμάχια αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών που επικολλούνταν στις φιάλες με σκοπό την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, 139 γεμάτες φιάλες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών, 35 λίτρα ούζου και 30 λίτρα διαφόρων ελαίων (τυποποιημένα), 145 κενές φιάλες διαφόρων ειδών και χωρητικότητας, οι οποίες προφανώς προορίζονταν για επαναγέμιση, κατά περίπτωση, εξοπλισμός εμφιάλωσης και τυποποίησης αλκοολούχων ποτών και ελαίων και ένα φορτηγό όχημα ιδιωτικής χρήσεως.

Επίσης, κατασχέθηκαν φορολογικά παραστατικά μεγάλης αξίας, τα οποία χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για την τιμολόγηση και διακίνηση των λαθρεμπορευμάτων.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών, τα οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 “περί αθέμιτου ανταγωνισμού”, ενώ τρία ακόμη άτομα συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες με τους συλληφθέντες.

Από την κατασχεθείσα ποσότητα αλκοολούχων ποτών και ελαίου ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία. Ζητήθηκε από το Τελωνείο Αθηνών να προσδιορίσει τους αναλογούντες δασμούς και λοιπούς φόρους, οι οποίοι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 120.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών και ελαίων που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες διατέθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η θεία της 26χρονης που ήταν μέσα στο κουβούκλιο των διοδίων στην Εγνατία Οδό: «Ζει από θαύμα»
Η νεαρή κοπέλα είναι καλά στην υγεία της κι αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέσα στην ημέρα. «Το μόνο που σκεφτόταν είναι πως πρέπει κάτι να κάνει για να σωθεί» λέει η θεία της στο newsit.gr
Το σημείο της τραγωδίας στα διόδια κοντά στην Κοζάνη 1
Πέτρος Μπουσουλόπουλος: «Ο εντολέας μας είναι σοκαρισμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση» λέει η δικηγόρος του
«Μέχρι σήμερα δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από διωκτική ή δικαστική αρχή. Θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον όσων σάιτ είχαν δημοσιεύσει το όνομα και τη φωτογραφία του»
Ο ηθοποιός Πέτρος Μπουσουλόπουλος
Συμμορία νεαρών λήστευε σπίτια ηλικιωμένων γυναικών σε Ωρωπό και Βοιωτία: Η στιγμή που οι δράστες πηδούν κάγκελα και τρέπονται σε φυγή
Με τη χρήση βίας και απειλών, οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή από τα σπίτια των ηλικιωμένων γυναικών - Χειροπέδες σε 3 μέλη, ο ένας από αυτούς είναι ανήλικος
Δράστες της συμμορίας 1