Τετάρτη, 9 Οκτ.
23oC Αθήνα

Κυψέλη: Με κλάματα πήγαν τα δυο αδέρφια στο τμήμα αφού έσφαξαν τον ξάδερφό τους – «Ο ένας έπεσε πάνω του και τον μαχαίρωνε»

Κυψέλη: Με κλάματα πήγαν τα δυο αδέρφια στο τμήμα αφού έσφαξαν τον ξάδερφό τους – «Ο ένας έπεσε πάνω του και τον μαχαίρωνε»

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό το άγριο σκηνικό στην Κυψέλη, όπου τα δύο αδέρφια από την Αλβανία ηλικίας 17 και 19 ετών, κατακρεούργησαν με ένα μαχαίρι τον 28χρονο εξάδερφο τους γιατί τους βίαζε συστηματικά στην ηλικία των 4 και 7 ετών.

Αστυνομικοί που έφθασαν αμέσως στο σημείο αλλά και σερβιτόροι διπλανών καταστημάτων στην Κυψέλη ξεδιπλώνουν με λεπτομέρειες τη ματωμένη ιστορία. Οι μαρτυρίες που αποκαλύπτει το newsit.gr, σοκάρουν… 

«Ναι εγώ μαχαίρωσα τον 28χρονο στον λαιμό»

Στην κατάθεση του ο αστυνομικός σκοπός του τμήματος Κυψέλης που είδε τους δυο κατηγορουμενους να εμφανίζονται μαζί με τους γονείς τους στο κατώφλι της υπηρεσίας για να παραδοθούν αναφέρει πως «είμαι αστυνομικός και υπηρετώ στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Το βράδυ της 7- 8 Οκτωβρίου 2024 υπηρετώ ως σκοπός καταστήματος της υπηρεσίας μου κατά το ωράριο 22:00- 06:00. Περίπου την 22:50 ώρα της 7ης Οκτωβρίου 2024 άκουσα στον ασύρματο για επεισόδιο μεταξύ ατόμων με μαχαίρια στην οδό Πατησίων 140 στην Αθήνα έξω από το σινεμά με την επωνυμία «Αελλώ» χωρίς να αναφέρεται αριθμός ατόμων ή κάποια άλλη λεπτομέρεια.

Εγώ συγκράτησα την πληροφορία και συνέχισα την υπηρεσία μου. Περί ώρα 23:50 της ίδιας ημέρας εμφανίστηκαν στην είσοδο της υπηρεσίας μου τέσσερα άτομα εκ των οποίων οι δύο άντρες νεαρής ηλικίας, ένας μεγαλύτερης ηλικίας και μια γυναίκα. Και οι τέσσερις μου φάνηκαν πολύ ταραγμένοι και μάλιστα οι δύο νεαροί άνδρες κλαίγανε.

Τα δύο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μου δήλωσαν ότι ήταν οι γονείς των δύο μικρών των αντρών και τότε η μητέρα μου ανέφερε ότι έχει γίνει κάτι σοβαρό. Εγώ ρώτησα τι έγινε; Και τότε αποκρίθηκε ο μικρότερος από τους δύο που στη συνέχεια πληροφορήθηκα ότι είναι ανήλικος λέγοντας μου: «Μαχαίρωσα κάποιον».

Εμένα το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο περιστατικό που άκουσα  στον ασύρματο και τον ρώτησα: «Είναι το περιστατικό έξω απ’ το σινεμά στην Πατησίων;» και αυτός μου απάντησε: «Ναί! Εγώ μαχαίρωσα τον 28χρονο» και μάλιστα μου είπε ότι τον μαχαίρωσε στο λαιμό. Ο δεύτερος άντρας νεαρής ηλικίας δεν είπε κάτι. Εγώ μόλις άκουσα όλα αυτά τους μετέφερα στο εσωτερικό της υπηρεσίας και ενημέρωσα τον αξιωματικό υπηρεσίας για τα περαιτέρω. Στη συνέχεια αυτός ενημέρωσε την υπηρεσία σας. Αφού εισήλθαν εντός και χωρίς εγώ να ρωτήσω και η μητέρα του μου ανέφερε ότι ο 28χρονος βίαζε τον ανήλικο γιο της στην Αλβανία όταν ο τελευταίος των τεσσάρων ετών».

«Είδα να κρατάει τον λαιμό του και να βγαίνει πολύ αίμα»

Η κατάθεση ενός υπαλλήλου καταστήματος συγκλονίζει: «Εργάζομαι ως σερβιτόρος σε κατάστημα καφέ – εστιατόριο στην οδό Πατησίων και Χανίων. Την 8η Οκτωβρίου 2024 εργαζόμουν κατά το ωράριο 17:00-00:00. Περί ώρα 23:30 αντιλήφθηκα ότι τρία άτομα κατέβαιναν την οδό Χανίων προς την οδό Πατησίων, τα δύο άτομα ήταν νεαρής ηλικίας και ο άλλος ήταν πιο μεγάλος σε ηλικία και φορούσε ένα γιλέκο. Τα άτομα φαινόταν λες και πιάστηκαν στα χέρια για λίγα δευτερόλεπτα, σαν να τσακώνονται και να επιτίθεται ένας τον άλλον.

Γύρισα το βλέμμα μου να δω τους πελάτες του καταστήματος και δεν ξαναγύρισα να δω τα εν λόγω άτομα. Είδα τα δυο ανήλικα άτομα που σας προανέφερα να τρέχουν στην οδό Χανίων προς την οδό Επτανήσου και τον κύριο να κρατάει το λαιμό του και την κοιλιά του και να βγαίνει πολύ αίμα σαν να έχει αιμορραγία ενώ ήταν και το πρόσωπο του ματωμένο. Περπάτησε γύρω στα 40 με 50 μέτρα ο κύριος και μετά έπεσε στο έδαφος. Έτερος συνάδελφος μου κάλεσε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Οι αστυνομικοί ήρθαν άμεσα και του έσωσαν πρώτες βοήθειες πιέζοντας την πληγή του με μια πόδια που τους έδωσα. Έπειτα ήρθε στο σημείο και το ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον κύριο. Ανέπνεε με δυσκολία και φαινόταν, όσο πέρναγε η ώρα να δυσκολεύεται περισσότερο να επικοινωνήσει με το περιβάλλον». Οι αστυνομικοί και σ’ αυτή την περίπτωση έδειξαν φωτογραφίες των δραστών με τον μάρτυρα να απαντάει το εξής: «Τα άτομα αυτά ταιριάζουν με τους δύο ανήλικους που σας προανέφερα ότι τσακώθηκαν με τον κύριο και αν συνέχεια τράπηκαν σε φυγή»

«Τον κρατούσαν για να μην τους φύγει. Ο ένας έπεσε πάνω του και τον μαχαίρωνε»

Η περιγραφή ενός ακόμη υπάλληλου καταστήματος στην Πατησίων προκαλεί ανατριχίλα «Εργάζομαι στον μπουφέ, σε κατάστημα καφέ – εστιατόριο στην οδό Πατησίων και Χανίων. Την 8η Οκτωβρίου 2024 εργαζόμουν κατά το ωράριο 16:00 με 00:00. Κατά τις 23:30ώρα περίπου βγήκα απ’το μαγαζί για να πάρω ένα κουβά και διαπίστωσα τρία αγόρια που έβλεπα από μακριά τις φιγούρες τους, να κρατάει ο ένας τον άλλον και θεώρησα ότι παίζουν και συνέχισα να τους παρατηρώ. Μέχρι που κατάλαβα ότι δεν έπαιζαν τελικά και πλακωνόντουσαν. Αυτό συνέβαινε από ψηλά στην οδό Χανίων και κατέβαινε προς την Πατησίων. Ο ένας προσπαθούσε να φύγει να τρέξει αλλά οι άλλοι δύο τον κρατούσαν για να μην τους φύγει.

Σε μια στιγμή ο ένας είναι από πάνω και φαινόταν σαν τον μαχαιρώνει. Τότε στο ύψος του φαρμακείου φάνηκε σαν του έριξαν το τελευταίο χτύπημα μάλλον στον λαιμό και οι δύο που τον κυνήγησαν έφυγαν προς τα πάνω προς την Χανίων με μια μικρή στάση σαν να τους έπεσε κάτι, ενώ το παιδί που δεχόταν τα χτυπήματα κατέβηκε τρέχοντας στην οδό Χανίων, φαινόταν τραυματισμένος και έπεσε ανάμεσα σε δύο οχήματα στην Πατησίων.

Τα δύο άτομα που έκαναν όλο αυτό ήταν σκουρόχρωμοι, ντυμένοι, μίλησαν λίγα αλβανικά από ότι άκουσα και φαινόντουσαν νέοι. Επειδή τους είδα από μακριά δεν είμαι σε θέση να τους αναγνωρίσω» Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έδειξα φωτογραφίες τον μάρτυρα οποίος ανέφερε τα εξής: «Τα άτομα αυτά ταιριάζουν με τους δύο νέους ανέφερα παραπάνω αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Ήταν νέοι και φορούσαν παρόμοια ρούχα»

«Ήθελε να τον εκδικηθεί γιατί ασελγούσε σε βάρος τους»

Την ομολογία του ενός εκ των δυο κατηγορουμένων, περιγράφει αστυνομικός «Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ στην Άμεση Δράση Αττικής. Σήμερα 7-8 Οκτωβρίου 2024, εκτελώ υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας με κωδικό Α3 – 1  κατά το ωράριο 21:00 –  5:30 μαζί με συνάδελφο μου αρχιφύλακα. Την 23:15 ώρα της 7ης Οκτωβρίου λάβαμε σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης, για δύο άτομα ότι έχουν προσεγγίσει το Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης μαζί με τους γονείς του και πιθανόν είναι οι δράστες του περιστατικού με μαχαίρι που είχε προηγηθεί προ λίγης ώρας επί της οδό Πατησίων και Χανίων.

Μεταβήκαμε στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης όπου ανηύραμε τα τέσσερα άτομα και σε ερωτήσεις μας, ο ένας απ’ αυτούς μας ανέφερε ότι προ ολίγου είχε συναντηθεί με τον ξάδερφό του και τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο – μαχαίρι μαζί με τον αδερφό του που βρισκόταν και αυτός στο σημείο και το αποδέχτηκε, καθώς όπως μας ανέφερε ήθελε να τον εκδικηθεί διότι ασελγούσε σε βάρος τους όταν οι ίδιοι ήταν 5 και 7χρονών».

Η νομική άποψη 

Ο κ. Αλέξης Κούγιας ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων τονίζει στο newsit.gr πως «Πρόκειται για μια τραγωδία και δεν θυμάμαι μέχρι τώρα στις υποθέσεις που έχω αναλάβει, να έχω υπερασπιστεί παιδιά αυτής της ηλικίας, αυτού του πνευματικού επιπέδου, αυτής της αγωγής, αυτής της παιδείας τα οποία όπως προκύπτει από τις προανακριτικές απολογίες τους να έχουν στην ψυχή τους τόσα χρόνια αυτό το οποίο υπέστησαν από το θύμα.

 

Λυπάμαι που το λέω αλλά φαίνεται ότι αυτά τα παιδιά είχαν ως σκοπό ζωής τους να ξεπλύνουν, αυτό το οποίο τους συνέβη σε μικρή ηλικία και το οποίο θυμόντουσαν και δεν μπορούσαν να το ξεπεράσουν». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις