Site icon NewsIT

Κυψέλη: Τρεις ανήλικοι αλλοδαποί μπήκαν σε γυμνάσιο και θώπευσαν μια 12χρονη μαθήτρια

14.12.2023 | 18:56
Κυψέλη: Τρεις ανήλικοι αλλοδαποί μπήκαν σε γυμνάσιο και θώπευσαν μια 12χρονη μαθήτρια

ΑΡΓΟΣ- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου της Νέας Κίου συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις του για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο το απόγευμα τις Κυριακής κρέμασε ένα πανό στα κάγκελα του σχολείου το οποίο έγραφε «θέλουμε σχολείο να φωτίζει και όχι να φοβίζει». Σύμφωνα με γονείς το πανό αυτό το κατέβασε άντρας Ρομά και το πέταξε στα σκουπίδια με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση στο σημείο τη Δευτέρα το πρωί και να κληθεί και η αστυνομία . Οι γονείς επανατοποθέτησαν το πανό. Στο σχολείο βρέθηκαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος και ο επικεφαλής της παράταξης ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ Πέτρος Θωμόπουλος. Ακολούθησε η προγραμματισμένη συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Αργολίδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Σίδερη για το θέμα που έχει προκύψει με την παραβατικότητα στο σχολείο από παιδιά Ρομά. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου στην επιστολή του προτείνει μία σειρά συγκεκριμένων μέτρων που πρέπει να ληφθούν όπως: - Τήρηση αυστηρών γεωγραφικών ορίων κατοικίας για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο της Νέας Κίου. - Λειτουργία των 4 τμημάτων ΖΕΠ που αναλογούν στο σχολείο - Πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού και παιδοψυχολόγου με καθημερινή παρουσία στη Σχολική μονάδα - Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε 15 λόγω των ειδικών συνθηκών μάθησης - Υποστήριξη των εκπαιδευτικών μέσω κατάλληλης συμβουλευτικής για την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν - Επικοινωνία πρωτοβάθμιας, σχολείου και εκπροσώπων της κοινότητας ΡΟΜΑ για την καλύτερη συνεργασία και την αποδοχή των μέτρων - Πρόσληψη φύλακα για τη Σχολική μονάδα - Συνεργασία με φορείς για άμεση ένταξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο σχολικό περιβάλλον, Μουσική, Εικαστικά, Θέατρο και άλλες τέχνες, με στόχευση και κατάλληλο περιεχόμενο. - Ενημέρωση από το Σχολείο, την Πρωτοβάθμια και τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, τι ενέργειες έχουν κάνει για την υποστήριξη ένταξης των παιδιών Ρομά στη Σχολική κοινότητα. Καταγραφή των αναγκών των οικογενειών της περιοχής από τις υπηρεσίες, έλεγχος των συνθηκών διαμονής Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς (κατέθεσε σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με την οποία ζητά τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα βελτιώσουν την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο), ο νέος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γ. Μαλτέζος και ο αντιδήμαρχος Άργους - Μυκηνών Γ. Αθανασόπουλος. (Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi)

Απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12/2023) στο 15ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη με δράστες τρεις ανήλικους από την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις ανήλικοι αλλοδαποί από την Αίγυπτο, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, εισήλθαν στο χώρο του σχολείου στην Κυψέλη και θώπευσαν μια 12χρονη μαθήτρια.

Στην συνέχεια 5 μαθητές του σχολείου έτρεξαν να βοηθήσουν την συμμαθήτρια τους και ακολούθησε συμπλοκή με τους τρεις Αιγύπτιους. Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ένας 13χρονος μαθητής από χτύπημα που δέχθηκε με ξύλο.

Στο σημείο έσπευσαν, μετά από ειδοποίηση του διευθυντή του σχολείου, αστυνομικοί της Ομάδας Δίας, που προσήγαγαν τους τρεις αλλοδαπούς στο Α.Τ Κυψέλης. Εκεί συνελήφθησαν ο 17χρονος και ο 15χρονος για σωματικές βλάβες, ενώ ο 15χρονος κατηγορείται και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Αντίθετα αφέθηκε ελεύθερος ο 16χρονος.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version