Site icon NewsIT

Κυριάκος Μαμιδάκης: Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του αφεντικού της Jet Oil που αυτοκτόνησε

03.07.2016 | 16:22
Κυριάκος Μαμιδάκης: Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του αφεντικού της Jet Oil που αυτοκτόνησε

Η είδησης της αυτοκτονίας του προέδρου της Jet Oil, Κυριάκου Μαμιδάκη, σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο, στον οποίο ο ίδιος δραστηριοποιούνταν δυναμικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μαμιδάκης αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι και δίπλα του βρέθηκε ένα όπλο.

Τον Κυριάκο Μαμιδάκη βρήκε νεκρό ο γαμπρός του, ο οποίος δεν τον έβρισκε στο τηλέφωνο, ανησύχησε και αποφάσισε να πάει να τον δει στο σπίτι του.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα

Το Νοέμβριο του 1968, μαζί με τα αδέρφια του, Γιώργο και Νίκο προχώρησαν στην ίδρυση της Jet Oil. Ο Κυριάκος Μαμιδάκης ήταν Πρόεδρος των εταιρειών του ομίλου Αφων Μαμιδάκη. Ο όμιλις αυτός περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων με ποικίλες δραστηριότητες, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στη διεθνή αγορά.

Η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις αυτές είναι η Mamidoil Jetoil Α.Ε. που ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με σκοπό την αποθήκευση και διανομή πετρελαιοειδών προϊόντων και της οποίας ο Κ. Μαμιδάκης ήταν πρόεδρος.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως μόλις πριν δύο ημέρες, έγινε γνωστό πως η Jetoil κατέθεσε αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου και εκείνη (σ.σ. όπως η Μαρινόπουλος) να προστατευτεί από τους πιστωτές.

Πριν από αυτή την εξέλιξη, η Mamidoil Jetoil ήταν η μεγαλύτερη ιδιωτική ελληνική εταιρεία και ανάμεσα στις 4-5 μεγαλύτερες του κλάδου στην Ελλάδα, με ποσοστό αγοράς 8% περίπου ημερησίως.

Παράλληλα, η Mamidoil Jetoil δραστηριοποιούνταν έντονα στον Βαλκανικό χώρο στην εμπορία πετρελαιοειδών με τζίρους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και γενικότερα στο διεθνή χώρο γύρω από το ίδιο αντικείμενο.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης παράλληλα ήταν πρόεδρος και σε άλλες εταιρείες του Ομίλου, όπως είναι η ΕΡΜΗΣ Α.Ε. με αντικείμενο τις Τουριστικές και Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τρία ιδιόκτητα ξενοδοχεία στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπως είναι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ, εταιρεία παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου και κρασιού, καθώς και διάφορες ναυτιλιακές εταιρείες.

Ήταν ακόμη μέλος του ΣΕΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών στην Ελλάδα) του οποίου και είχε διατελέσει πρόεδρος στο παρελθόν, μέλος του ΣΕΒ, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ήταν μέλος του Δ.Σ. του Ελληνο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, καθώς και άλλων οργανισμών.

Με πληροφορίες από jetoil.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version