Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης για εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά: «Μια διαδικασία εύκολη, γρήγορη και ψηφιακή»

«Η έγκαιρη εγγραφή σημαίνει καλύτερη οργάνωση για τη νέα σχολική χρονιά», γράφει ο πρωθυπουργός

Το άνοιγμα των εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρωθυπουργός εξήγησε την διαδικασία που θα μπορούν να ακολουθούν οι γονείς των παιδιών που θέλουν να τα γράψουν στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία εύκολη διαδικασία που θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση των σχολείων.

«Οι εγγραφές για τα Νηπιαγωγεία και την Α’ Δημοτικού ξεκίνησαν, με μια διαδικασία εύκολη, γρήγορη και ψηφιακή! Η εγγραφή των παιδιών ολοκληρώνεται πλέον ηλεκτρονικά και για τα παιδιά της Α’ Δημοτικού, χωρίς να χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα στο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, για τα Νηπιαγωγεία, οι εγγραφές γίνονται στο proti-eggrafi.services.gov.gr και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 24 Μαρτίου 2025. Για την Α’ Δημοτικού, η εγγραφή πραγματοποιείται στο adimotikou.eservices.minedu.gov.gr έως και τις 26 Μαρτίου 2025.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι ξεχωριστή για κάθε παιδί και για κάθε οικογένεια. Και η έγκαιρη εγγραφή σημαίνει καλύτερη οργάνωση για τη νέα σχολική χρονιά».

Η πλατφόρμα έχει ανοίξει από σήμερα, και γονείς και κηδεμόνες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για εγγραφή των παιδιών τους στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, μέχρι τις 24 και 26 Μαρτίου.

Στις πλατφόρμες, η αυθεντικοποίηση των χρηστών γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Οι αιτούντες θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε ενέργεια που ενδεχομένως χρειαστεί.

Η σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών/τριών προσδιορίζεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή, βάσει της μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας των γονέων/κηδεμόνων.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Υπουργείο Παιδείας, η πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από τον/τη διευθυντή/ντρια του Νηπιαγωγείου ή του Δημοτικού Σχολείου και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των μαθητών/τριών σε σχολικές μονάδες.

Οι εν λόγω πλατφόρμες αξιοποιούν τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του Δημοσίου και αξιοποιεί τις υποδομές του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας, του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών.

Από το Υπουργείο Παιδείας έγινε γνωστό, επίσης, ότι το σύστημα «Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού» αποτελεί νέα υπηρεσία, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το σύστημα «Πρώτη Εγγραφή» για τα νηπιαγωγεία, τέθηκε σε λειτουργία το 2020, από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναλυτικά οι οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας για εγγραφή στα νηπιαγωγεία βρίσκονται στη διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/docs/manual_parents.pdf και για εγγραφή στην Α’ δημοτικού: https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2023/Οδηγιες_Χρησης_Εγγραφή_Α_Δημοτικού_1.pdf .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ακούγονταν φωνές για βοήθεια» λένε γείτονες της οικογένειας στη Λάρισα για την δολοφονία της 52χρονης από τον γιό της
Οι Αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας μια γυναίκα μαχαιρωμένη και τυλιγμένη σε ένα πάπλωμα ενώ αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του γιου και του ανιψιού της
Λάρισα
Ένοχος 55χρονος που παρενοχλούσε 4χρονο κοριτσάκι και έστελνε ερωτικά γράμματα σπίτι του στην Θεσσαλονίκη - «Δεν την έχω πειράξει ποτέ»
Οι γονείς της απευθύνθηκαν στις αρχές αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε από τις συστάσεις που του έγιναν συνεχίζοντας να την παρενοχλεί
Ανήλικη 1
Ένας 21χρονος δολοφόνησε την 52χρονη μητέρα του στη Λάρισα - Προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα με τον ξάδερφό του
Οι δράστες τύλιξαν την γυναίκα σε ένα πάπλωμα για να την βγάλουν από το σπίτι, όταν τους είδε κάποιος γείτονας και ειδοποίησε την Αστυνομία
Δολοφονία Λάρισα 16
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες