Ελλάδα

Κυβερνητικές πηγές: Κανένα θέμα lockdown στην Θεσσαλονίκη – Ανοικτά πάντα τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα

Κανένα θέμα σκληρού lockdown όπως το έχουμε ζήσει στο παρελθόν δεν τίθεται ούτε για την Θεσσαλονίκη, ούτε για άλλη περιοχή της χώρας, ξεκαθάρισαν κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο newsit.gr.

Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα περιοριστικών μέτρων όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη μια τη νύχτα ή η απαγόρευση μουσικής, αυτό παραμένει ανοικτό όπως προβλέπει το πρωτόκολλο και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτό θα αποφασίζεται όπως πάντα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Λύματα και Άγιος Δημήτριος φοβίζουν τους ειδικούς

Στην Θεσσαλονίκη πάντως παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αναμένεται σήμερα, Τετάρτη (29/9), να αποφασίσει για το αν θα επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, ενώ παράλληλα υπάρχει φόβος για επανάληψη του περσινού σκηνικού και όλων όσων ακολούθησαν τους εορτασμούς της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

«Υπάρχει σαφέστατα ανησυχία στην Επιτροπή, όχι μόνο για την εικόνα της Θεσσαλονίκης, αλλά και για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς τελευταία παρατηρούμε ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά στους εμβολιασμούς. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη μια τέτοια απόφαση, όμως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη όλα τα δεδομένα» ανέφερε στο GRTimes λοιμωξιολόγος, μέλος της επιτροπής που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα οι νοσηλείες στην Βόρεια Ελλάδα αυξάνονται και – όπως αναφέρει το GRTimes – η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν θέλει σε καμία περίπτωση -με βάση τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης του κορονοϊού- να διακινδυνέψει ενδεχόμενη πίεση στο ΕΣΥ, η οποία θα είναι ούτως ή άλλως αυξημένη με δεδομένο ότι στην εξίσωση έχουν προστεθεί και οι υγειονομικοί που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας.

Την ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού εξέφρασε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (29/9) στον ΣΚΑΪ. Εκτίμησε μάλιστα ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 

«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – η Ματίνα Παγώνη και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Aνησυχία των γιατρών για το δεξί μάτι του Άρη Μουγκοπέτρου - Παραμένει στο 10% η όρασή του
Για τουλάχιστον 20 ημέρες θα παραμείνει στο νοσοκομείο ο μουσικός - Τις τελευταίες ημέρες συζητά με τον γιατρό του για τα τεχνητά μέλη που θα προσθέσει στο τραυματισμένο του χέρι
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος 1
Οι λόγοι που οι παθολόγοι ζητούν την υποχρεωτική συνταγογράφηση των νέων φαρμάκων για το αδυνάτισμα: «Ενέχει κινδύνους»
Αν και το ενέσιμο φάρμακο στοχεύει στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και στη παχυσαρκία, έχουν καταγραφεί σοβαρές παρενέργειες όπως γαστρεντερικές διαταραχές και υπογλυκαιμικά επεισόδια
Γιατρός