Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Λαμία: «Σαρώνουν» κάμερες για κινήσεις υπόπτων πριν και μετά τη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση

Λαμία: «Σαρώνουν» κάμερες για κινήσεις υπόπτων πριν και μετά τη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση

Ποιός και γιατί έβαλε φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία; Υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί και ποιά η σχέση με τη δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών;

Σε αυτά τα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι αναλυτές της ειδικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση της φωτιάς στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία.

Σύμφωνα με τις πρώτες έως τώρα έρευνες, ο εμπρησμός είναι το κύριο σενάριο για την εκδήλωση της φωτιάς και οι Αρχές αναζητούν τους τυχόν φυσικούς αυτουργούς. 

Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν στο newsit.gr πως οι έρευνες κινούνται σε τρεις άξονες και εκτιμούν πως σύντομα θα υπάρξει λύση του μυστηρίου.

Ο πρώτος άξονας ερευνών είναι τα βίντεο. Μέσω ειδικού λογισμικού αναλύουν συγκεκριμένο βίντεο που δείχνει πως ξεκίνησε η πυρκαγιά από το σταθμευμένο φορτηγό έξω από τις αποθήκες του εργοστασίου. «Υπάρχει η δυνατότητα αναλύοντας λεπτομερώς το βίντεο να δούμε πράγματα που στις πρώτες αναλύσεις δεν τα είδαμε…», λέει με νόημα αξιωματικός της Π.Υ και προσθέτει «παράλληλα ανοίγουμε τον κύκλο ερευνών σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τον χώρο, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά για να βρούμε κάμερες.

Ψάχνουμε σε αυτά τα βίντεο ύποπτες κινήσεις ατόμων και οχήματα που κινήθηκαν στην περιοχή λίγο πριν και λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Αυτή η διαδικασία θέλει χρόνο».

Δεύτερος άξονας ερευνών αφορά τις αναλύσεις στα δείγματα από διάφορα σημεία του εργοστασίου που διενεργούν τα εγκληματολογικά εργοστάσια της αστυνομίας.

Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της φωτιάς και εργαζομένων στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Η έρευνα, λένε οι πληροφορίες, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις