Τρίτη, 27 Αυγ.
29oC Αθήνα

Λέκκας για το σεισμό των 4,5 ρίχτερ στην Ιστιαία που ταρακούνησε και την Αττική: «Μπορεί να δώσει και παραπάνω η περιοχή»

Λέκκας για το σεισμό των 4,5 ρίχτερ στην Ιστιαία που ταρακούνησε και την Αττική: «Μπορεί να δώσει και παραπάνω η περιοχή»

«Ο σεισμός έγινε ανατολικά της Ιστιαίας στην Ψαροπούλα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι μία περιοχή με σεισμικότητα. Θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία» είπε στο newsit.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, για τον σεισμό που έγινε αισθητός και στην Αττική το βράδυ της Δευτέρας (26/8/24).

«Βέβαια μπορεί να δώσει και παραπάνω η περιοχή. Είναι κοντά στο ρήγμα που καταλήγει στον Σπερχειό ποταμό και θέλει λίγη προσοχή. Είναι μια απόληξη του ρήγματος της Ανατολίας. Μίλησα και με τον δήμαρχο και δεν έχει τίποτα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο» συμπλήρωσε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Ιστιαία.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, έγινε στις 22.53 το βράδυ της Δευτέρας (26/8/2) και είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα από την Ιστιαία.

Ο σεισμός ταρακούνησε και την πρωτεύουσα ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 15,4 χιλιόμετρα.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις