Ελλάδα

Λεωφόρος Κηφισίας: Βάφονται τα στηθαία σε σημεία που γίνονται πολλά τροχαία

Εργασίες χρωματισμού των κεντρικών στηθαίων ασφαλείας επί της Λεωφόρου Κηφισίας, ξεκινούν σήμερα, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής, σε σημεία που έχει παρατηρηθεί αυξημένος αριθμός τροχαίων.

Τα στηθαία θα χρωματιστούν εναλλάξ κόκκινα-άσπρα προκειμένου να αυξηθεί η ανακλαστικότητά τους και να είναι πιο ορατά τη νύχτα, αλλά και να δημιουργούν στους οδηγούς την αίσθηση ότι τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα. 

Η μέθοδος αυτή στοχεύει στην αποτροπή της υπερβολικής ταχύτητας και έχει ήδη εφαρμοστεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Λ. Σουνίου. Μάλιστα 41ο χλμ. της παραλιακής Βάρκιζας- Σουνίου τοποθετήθηκαν ειδικές ταινίες, οι οποίες προκαλούν ισχυρό θόρυβο κατά τη διέλευση των οχημάτων με υπερβολική ταχύτατα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας τις εργασίες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, επισημαίνει: «Κάθε μέτρο που υλοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση θωρακίζει τη ζωή κάθε πολίτη, κάθε οδηγού και πεζού στην Αττική».

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 57χρονος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του μετά την επίθεση του 51χρονου δράστη με το κατσαβίδι - «Τον χτύπησε με πέτρα κι έφυγε»
«Τον ρώτησε αν "είναι αγρότης" και τον χτύπησε» λέει στο newsit.gr ο γιος του 57χρονου, του πρώτου θύματος των άγριων επιθέσεων του 51χρονου στο Κορωπί
Ο δράστης του Κορωπίου
Από τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στον τραυματισμό των αστυνομικών στο Κορωπί - Δύο περιστατικά σε ΑΤ μέσα σε έναν χρόνο
Την 1/4/2024 η Κυριακή Γρίβα έπεφτε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων ενώ στις 30/3/2025 ο 51χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε τρεις αστυνομικούς στο Κορωπί
Το ΑΤ Κορωπίου μετά την επίθεση του 51χρονου σε 3 αστυνομικούς