Site icon NewsIT

Λέσβος: Καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού για κακοποίηση της 13χρονης που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού

14.10.2024 | 16:08
Λέσβος: Καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού για κακοποίηση της 13χρονης που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού

Τηλεφωνική κλήση για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά από το οικογενειακό της περιβάλλον, είχε δεχτεί στα μέσα του καλοκαιριού το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την 13χρονη στη Λέσβο που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από έναν 22χρονο κι έναν 21χρονο.  

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού, με ανακοίνωση  που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι (14/10/2024) ενημερώνει ότι είχε γίνει δέκτης καταγγελίας που είχε γίνει εναντίον των οικογενειακών προσώπων της ανήλικης.  

Συγκεκριμένα στις 17/7/2024 πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική κλήση από πολίτη ο οποίος μιλούσε για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια, ενώ συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε περιστατικό κακοποίησης τόσο σωματικής όσο και λεκτικής προς τη 13χρονη.  

Την επόμενη ημέρα το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της περιοχής για τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας. Τρεις μήνες αργότερα το κοριτσάκι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές το βιασμό της από δύο άνδρες ηλικίας 21 και 22 ετών, οι οποίοι μάλιστα κατέγραψαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους στα κινητά του τηλέφωνα και τις έστειλαν σε άλλα τρία άτομα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version