Ελλάδα

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων από τους 1.891 σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους

Λήγει σήμερα η προθεσμία των 20 ημερών, για την υποβολή αιτήσεων από τους 1.891 διοικητικούς υπαλλήλους αορίστου χρόνου, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πρέπει να δηλώσουν με αίτηση- υπεύθυνη δήλωση τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν κατά σειρά προτίμησης, καθώς σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν δηλώσει προτίμηση θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων κατά σειρά προτεραιότητας αυτών.

Σημειώνεται ότι οι θέσεις είναι κατά 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (2.423 θέσεις), ενώ όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο με τις οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, υπεύθυνη δήλωση πρέπει να υποβάλουν ακόμη και αυτοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους, σύμφωνα με τις οποίες επανήλθαν στις υπηρεσίες τους.

Όπως είχε γίνει γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε θέσεις αιχμής και εκεί που υπάρχουν ελλείψεις και αυξημένες ανάγκες, όπως είναι το υπουργεία Δημόσιας Τάξης (670 θέσεις), Δικαιοσύνης (535), Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας (544) και Υγείας (464).

Επίσης, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, ο υπάλληλος που δεν εμφανιστεί στη νέα του θέση, με δική του υπαιτιότητα, κατά την ημερομηνία που ορίστηκε, εκδίδεται πράξη απόλυσής του από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.

Όσον αφορά τη διαδικασία της μετάταξης των υπαλλήλων, εκδίδεται απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μετά τη γνωμοδότηση του Τριμελούς Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bloomberg: Η τρόικα θέλει «αίμα» δημοσίων υπαλλήλων για την επόμενη δόση

Ιστορίες για κλάματα! Επίορκοι που “γονάτισαν” το Δημόσιο και παραμένουν στις θέσεις τους!

Απολύσεις στο Δημόσιο: Μανιτάκης: Που την είδατε την εμπλοκή με την τρόικα; Ποιός σας είπε ότι οι επίορκοι είναι 7.000;

Δημόσιο: λίστα με 12.500 ονόματα σε 7 μέρες θέλει η τρόικα

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρειος Πάγος για Τέμπη: Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί τους δικαστικούς λειτουργούς
«Όποιος διαδίδει εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας, λοιδορεί και σπιλώνει ηθικά δικαστικούς λειτουργούς, βάλλει ευθέως κατά των δημοκρατικών θεσμών» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρείου Πάγου
Εικόνα από drone από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
«Προσπάθησε να με πνίξει και με βίασε» λέει 56χρονη που κατήγγειλε 33χρονο για σεξουαλική κακοποίηση – Σήμερα η δίκη
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της 56χρονης ο 28χρονος τότε άνδρας φέρεται να την έβαλε με τη βία στο αυτοκίνητό του, να την οδήγησε σε παραλία της περιοχής και να τη βίασε
Γυναίκα κλαίει στο πάτωμα