Λίμνη Πλαστήρα. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 336 χλμ. και για να φτάσει κανείς στην αγκαλιά της από την πρωτεύουσα χρειάζεται τρεισήμισι, με τέσσερις ώρες.
Η ιστορία της δημιουργίας της είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Δημιουργήθηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος γύρω από την αρχή του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα – τα νερά και του οποίου συγκράτησε.
Η σύλληψη της ιδέας της κατασκευής της ανήκει στον στρατιωτικό και πολιτικό, Νικόλαο Πλαστήρα, ο οποίος μέχρι και το θάνατό του, υποστήριξε με θέρμη την κατασκευή της, αν και δεν πρόφτασε τη δει. Μέχρι το 1959 την έκτασή της κάλυπτε το οροπέδιο της Νεβρόπολης, όνομα που πήρε από τον μεγάλο αριθμό νεαρών ελαφιών.
Στα χρόνια της κατοχής από τους Γερμανούς, εδώ βρισκόταν το αεροδρόμιο της Νεράιδας, ένα μυστικό αλλά νευραλγικό αεροδρόμιο, το οποίο σκέφτηκαν να δημιουργήσουν οι Βρετανοί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κατασκεύασαν Έλληνες μηχανικοί.
Στόχος ο ανεφοδιασμός των συμμαχικών αεροσκαφών στην πορεία τους προς τη Μέση Ανατολή. Όταν οι ναζί αντιλήφθηκαν (αργοπορημένα) την ύπαρξή του έκαψαν τα χωριά Μεσενικόλα, Πεζούλα και βομβάρδισαν το αεροδρόμιο.
Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μ. και έχει έκταση 24 τ.χλμ. και μέγιστο βάθος 60 μ.
Το σπάνιο ανάγλυφο στις όχθες της, κάνει το περιβάλλον ιδανικό για ποδηλασία, ιππασία, πεζοπορία, (στα σηματοδοτημένα μονοπάτια του εκπαιδευτικού δάσους Μπελοκομίτη), τοξοβολία, τρέξιμο και φυσικά υδροποδήλατο και κανό-καγιάκ.