Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Λιόσια: «Δεν πλησίαζες την καγκελόπορτα από τη μυρωδιά» λένε οι γείτονες για τον ηλικιωμένο που βρέθηκε απανθρακωμένος

Λιόσια: «Δεν πλησίαζες την καγκελόπορτα από τη μυρωδιά» λένε οι γείτονες για τον ηλικιωμένο που βρέθηκε απανθρακωμένος

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Άνω Λιοσίων με το ζοφερό έγκλημα που αποκαλύφθηκε χθες Παρασκευή (31.05.2024) στην οδό Αγαμέμνονος.

Γείτονες, μιλάνε στο newsit.gr για την σχέση πατέρα και γιου αλλά και το πώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια. «9.30 το βράδυ μας ενημέρωσαν ότι είναι η αστυνομία ακριβώς έξω από το σπίτι μας. Βγήκαμε έξω και είδαμε μία ομάδα τριων-τεσσάρων αστυνομικών να μιλάει με τον γιο, ο οποίος ήταν από την μέσα μεριά της πόρτας κλειδωμένος. Τους έλεγε διαφορετικά πράγματα. Άμα τον ξαναρωτούσαν, τους απαντούσε άλλα».

Πάντως η κάτοικος της περιοχής κάνει λόγο για έναν άνθρωπο γλυκό προς τον πατέρα ακόμα και σε τσακωμούς. «Μας είχε πει ότι ο παππούς ήταν με άνοια πάρα πολλά χρόνια. Ήταν λίγο δύστροπος σαν άνθρωπος γιατί ήθελε να φύγει, έβγαινε και τον ψάχνανε και γενικά ήταν λίγο περίεργος. Σε τσακωμούς ο γιος πάντα του έλεγε μίλαγε, «πήγαινε μέσα, πατέρα». Γενικά φαινόταν πάρα πολύ ευγενικός, καμία σχέση με αυτό που τώρα ακούσαμε.

Αλλά όπως μας εξηγεί «πριν λίγες μέρες τους κατασχέσανε το σπίτι και πριν λίγες μέρες ήρθε ο καινούργιος αγοραστής και έφυγε και του είπε «δώσε μου λίγες μέρες να το καθαρίσω».

Η κάτοικος αναφέρει στο newsit.gr «ο άνθρωπος ήταν νομίζω καθηγητής Μαθηματικών και τον τελευταίο χρόνο ξέραμε ότι δεν δουλεύει και ζούσε με τη σύνταξη του παππούλη. Ήταν πάρα πολύ μοναχικός άνθρωπος και επειδή εμείς έχουμε πολλά αυτοκίνητα, τον ρωτούσαμε αν τον ενοχλεί και έλεγε «όχι δεν έχω πρόβλημα, μόνο μη μου κλείσετε την πόρτα» γιατί έφερνε κούτες με βιβλία, πολύ έξυπνος άνθρωπος».

Μάλιστα όπως μας λέει «τους τελευταίους μήνες (το θύμα) το μόνο που έλεγε και καθόταν στην πόρτα, μας έλεγε να του ανοίξουμε να φύγει».

«Μέχρι εχθές το βράδυ δεν πλησιαζες την καγκελόπορτα από την μυρωδιά», ανέφερε.

«Δεν ήθελε επαφή με κανέναν»

Ο φερόμενος ως δράστης κατά την διάρκεια της φρικαλεας αποκάλυψης όπως μας λέει η γειτόνισσα «ήταν πάρα πολύ ήρεμος λες και αυτό είχε γίνει σε κάποιον τρίτο».

Άλλος γείτονας του πατέρα και γιου μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι το θύμα «ήταν μοναδικός άνθρωπος, τον έβρισκα στο δρόμο πάντα γιατι δουλεύω εδώ. Και μία μέρα τον βρήκα, ερχόταν από κάτω προς τα πάνω και τον είδα κάπως πεσμένο. Τον ρώτησα «παππού μήπως θέλεις καμία βοήθεια;» και μου λέει «όχι κοπέλα μου» αλλά τον είδα κάπως παραπονεμένο, στεναχωρημένο.

Φαινόταν ο άνθρωπος ότι κάτι δεν του πήγαινε καλα, όπως και του γιου». Και συνεχίζει λέγοντας «ο γιος δεν είχε και δεν ήθελε με κανέναν επαφή, δεν έλεγε ούτε καλημέρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις