Σάββατο, 6 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Λιόσια: «Πιστεύαμε ότι είχαν μπει κλέφτες και τους είχαν σφάξει και τους δύο» λένε οι γείτονες που κάλεσαν την αστυνομία

Λιόσια: «Πιστεύαμε ότι είχαν μπει κλέφτες και τους είχαν σφάξει και τους δύο» λένε οι γείτονες που κάλεσαν την αστυνομία

Οι δύο από τους τρεις ανθρώπους που ξεκίνησαν τη διαδικασία προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την απανθρακωμένη σορό του 82χρονου άντρα που βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (31.05.2024) στο σπίτι που διέμενε με τον γιο του στην περιοχή των Άνω Λιοσίων μιλούν στο newsit.gr.

«Εγώ πήρα τηλέφωνο το 100 και όλη τη διαδικασία την κινήσαμε μαζί με άλλα δύο άτομα. Πήγα αρχικά με ένα άτομο να δούμε τι γίνεται, γιατί μυρίζει έτσι. Μύριζε περίεργα. Καμιά φορά ψοφάει κάνα γατάκι, κάνα σκυλί και αυτό πιστέψαμε αρχικά», αναφέρει.

Όπως μας εξηγεί έψαξαν παντού αλλά δεν έβρισκαν κάποιο πεθαμένο ζωάκι. «Δίπλα είναι ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και προς εκείνη τη μεριά είναι η κουζίνα του άλλου φίλου μου και παίρνει φτυάρι να το μαζέψει για να μη μυρίσει κατέβηκε χθες αλλά δεν βρήκε τίποτα».

Έτσι λοιπόν «μου είπε να πάω στην ταράτσα να δω τι γίνεται γιατί μυρίζει τόσο πολύ. Μας μύριζε δύο-τρεις μέρες. Ανέβηκα στην ταράτσα και είδα ότι έχει ένα στρώμα κρεβατιού έξω στην αυλή το οποίο το είχε κάψει. Εμείς πιστεύαμε ότι μπορεί να είχανε μπει κλέφτες και να τους είχαν σφάξει και τους δύο και τους παράτησαν και σκεφτήκαμε να πάρουμε το 100 να δούμε τι γίνεται».

«Μη μου βάλετε χειροπέδες»

Όπως περιγράφει ο άντρας «βγαίνοντας στη γειτονιά ένας κάτοικος μας είπε ότι τη Δευτέρα κάτι καίγανε. Ήρθε η αστυνομία. Αρχικά δεν τους άνοιγε αλλά μετά τους άφησε. Και με το που τους άνοιξε και μπήκαν μέσα οι δύο από τους τέσσερις ΔΙΑΣ συνέβη και μία φασαρία γιατί ο γιος του έλεγε “μη μου βάλετε χειροπέδες, θα κάτσω όπως είναι”, μετά μπήκαν και οι άλλοι δύο ΔΙΑΣ και του περάσανε χειροπέδες».

Στους τρεις άντρες έχουν ήδη πάρει κατάθεση. Μάλιστα ο γείτονας που εκείνος με τους άλλους δύο άντρες ενημέρωσαν τις αρχές.

«Το σπίτι το έχει πάρει ένας άλλος σε πλειστηριασμό και δύο μέρες πριν είχε πάει στο σπίτι. Είχε συναντήθει με τον γιο και του είχε πει σε δύο μήνες να έχουν φύγει από το σπίτι. Και ο γιος του είπε ότι θα του δίνει ενοίκιο για δύο μήνες μέχρι να φύγω. Ο άνθρωπος που πήγε εκεί γιατί αγόρασε το σπίτι είπε στον γιο ότι μυρίζει πάρα πολύ. Και του απάντησε ναι μάλλον έχει ψοφήσει κάτι, γι’αυτό θα μυρίζει», ενώ τονίζει ότι «το πτώμα δεν βρέθηκε σε ένα σημείο», λέει ο γείτονας.

«Έβλεπα την καρέκλα του άδεια»

Ο δεύτερος από τους τρεις συνολικά άντρες που βοήθησε στην αποκάλυψη του τρομακτικού περιστατικού μιλάει και εκεινος στο newsit.gr αναφέροντας ότι «πάντα τους βλέπαμε έξω στο μπαλκόνακι και όλες αυτές τις μέρες έβλεπα την καρέκλα του άδεια».

Μάλιστα όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον 59χρονο που είναι ο πατέρας του τους απάντησε αρχικά ότι είναι σε ίδρυμα, μετά τους είπε ότι τον έχει στείλει σε μια φίλη γνωστή να τον προσέχει. Τα μπερδευε». Μαλιστα μας λέει ότι όταν οι άνδρες της ΔΙΑΣ τον ρώτησαν «πού αλλού είναι ο πατέρας σας; Τότε τους έδειξε προς τον παλιό θερμοσίφωνα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις