Site icon NewsIT

Λιόσια: Στο αυτόφωρο τη Δευτέρα ο 57χρονος – «Καθαρή» η ψυχιατρική του εξέταση

02.06.2024 | 15:59
Λιόσια: Στο αυτόφωρο τη Δευτέρα ο 57χρονος – «Καθαρή» η ψυχιατρική του εξέταση

Στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί για να δικαστεί τη Δευτέρα ο 57χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής (31.5.24) γιατί έκαψε τη σορό του ηλικιωμένου πατέρα του στο σπίτι που διέμεναν στα Άνω Λιόσια.

Ο 57χρονος εξετάστηκε το Σάββατο από ψυχίατρο, ο οποίος έκρινε ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Έτσι, τη Δευτέρα θα δικαστεί στο αυτόφωρο στο πλαίσιο της ποινικής δίωξης που του άσκησε ο εισαγγελέας για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρευσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς σε αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια που οδήγησε στον θάνατο τον ηλικιωμένο άνδρα ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διενέργειας ψυχιατρικής εξέτασης στον 57χρονο.

Προσπάθησε να εξαφανίσει τη σορό προτού αφήσει το σπίτι

Η δυσοσμία στην γειτονιά αυτή στα Λιόσια ήταν αφόρητη με αποτέλεσμα οι γείτονες να καλέσουν την αστυνομία, η οποία ήρθε και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα όταν μπήκε στην αυλή του σπιτιού και αντίκρισε την απανθρακωμένη σορό.

Με φακούς στα χέρια μέσα στο σκοτάδι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί με την έντονη δυσοσμία να κάνει αποπνικτική την κατάσταση.

Όλη η γειτονιά στην οδό Αγαμέμνονος στα Λιόσια περίμενε με κομμένη την ανάσα και αντιλαμβάνεται πως κάτι κακό έχει γίνει σε αυτό το σπίτι.

Αυτό επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα όταν ο 57χρονος γιος του νεκρού συλλαμβάνεται με την κατηγορία πως τεμάχισε την σορό του πατέρα του και στην συνέχεια την έκαψε.

Σοκαρισμένοι οι γείτονές μιλούν για έναν ήρεμο άνθρωπο που φρόντιζε τον πατέρα του.

Μεταθανάτια τα τραύματα

Αρκετές ώρες μετά στην Ασφάλεια ο 57χρονος θα ομολογήσει ότι εκείνος έκαψε τον πατέρα του. Όπως ισχυρίστηκε, το έκανε γιατί δεν είχε χρήματα για την ταφή του. Αρνήθηκε όμως πως τεμάχισε την σορό του.

«Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά και αναγκάστηκα να τον κάψω. Ο πατέρας μου πέθανε πριν αρκετές εβδομάδες. Δεν τον τεμάχισα. Όπως τον μετέφερα με το στρώμα έφευγαν κάποια μέλη από τη σορό. Δεν είχα λεφτά για να τον θάψω», ανέφερε ο 57χρονος.

Από την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 82χρονου διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος, ο οποίος έπασχε από άνοια, έχασε την ζωή του από παθολογικά αίτια και όχι από εγκληματική ενέργεια αφού τα τραύματα του ήταν μεταθανάτια.

Προσπαθούσε να εξαφανίσει τη σορό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, την περασμένη εβδομάδα ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο έμενε ο 57χρονος συνομίλησε με τον κατηγορούμενο.

Στη συζήτηση που είχαν ο νέος ιδιοκτήτης του ανέφερε πως θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι για ακόμα 2-3 μήνες μέχρι ο 57χρονος να βρει νέα στέγη.

Ο νέος ιδιοκτήτης, ωστόσο, παρατήρησε ότι υπήρχε έντονη δυσοσμία και όταν τον ρώτησε, ο 57χρονος ανέφερε πως πιθανότατα κάποιο γατάκι είχε πεθάνει.

Μάλιστα, του ανέφερε ότι καθάριζε το σπίτι για να του το παραδώσει, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί τη σορό του πατέρα του.

Βρέθηκε τσεκούρι και μαχαίρι

Στην έρευνα ωστόσο που έγινε στο εσωτερικό της μονοκατοικίας βρέθηκε ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, με τα οποία οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 57χρονος έκοψε το κεφάλι και τα κάτω άκρα της σορού.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version