Site icon NewsIT

Λιβαδειά: Η γυναίκα που σύρθηκε από τρένο περιγράφει το θρίλερ που έζησε – «Η κόρη μου έτρεχε και φώναζε μαμά που πας»

08.09.2024 | 19:53
Λιβαδειά: Η γυναίκα που σύρθηκε από τρένο περιγράφει το θρίλερ που έζησε – «Η κόρη μου έτρεχε και φώναζε μαμά που πας»

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. Στην απεργία συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (σωματεία που το προσωπικό τους εργάζεται στην Hellenic Train). (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στιγμές τρόμου έζησε μία γυναίκα που ταξίδευε με τρένο προς τη Λιβαδειά χτες Σάββατο (07.09.2024) όταν η αμαξοστοιχία την «έσερνε» όσο ήταν εγκλωβισμένη ανάμεσα στις πόρτες.

Οι πόρτες του τρένου έκλεισαν πριν ολοκληρωθεί η αποβίβαση, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μία γυναίκα και να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, καθώς σύρθηκε για περίπου 50 μέτρα κατά μήκος του σιδηροδρομικού σταθμού της Λιβαδειάς. Η ίδια μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει το τρομακτικό συμβάν.

«Ανέβηκα από την Αθήνα στο τρένο και είχα μαζί μου τα τρία μου παιδιά. Άκουσα που είπε ότι φτάσαμε Λιβαδειά και ετοιμάζω τα πράγματα να κατέβω από το τρένο. Κατέβασα τη μικρή μου που είναι οχτώ χρόνων και εκείνη την ώρα ξεκίνησε το τρένο να φύγει χωρίς να κλείσει εντελώς η πόρτα και εγώ ήμουν η μισή από έξω και η άλλη μισή από μέσα. Τρόμαξα, άρχισα να φωνάζω βοήθεια και ζητούσα να σταματήσει το τρένο», εξηγεί η γυναίκα.

Η ίδια ανέφερε: «Η πόρτα του έκλεισε μέχρι το σημείο που ήμουν εγώ. Κανένας από το τρένο δεν ήρθε και ήταν ένας κύριος έξω ευτυχώς και το σταμάτησε το τρένο. Η μικρή μου έτρεχε το καημένο πίσω από το τρένο και φώναζε μαμά που πας περιέμενε και επειδή έτρεχε να με προλάβει έπεσε κάτω. Ο οδηγός όταν με είδε δεν μου είπε τίποτα, εγώ το μόνο που κοίταξα είναι αν είναι καλά το κορίτσι μου γιατί είχε πέσει κάτω μου είχαν κοπεί τα πόδια και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν μπορούσα να συνέλθω».

Η γυναίκα που την ώρα της αναχώρησης του τρένου κρατούσε την κόρη της από το χέρι, είπε: «Όταν με είδε το κοριτσάκι μου το πρώτο πράγμα που με ρώτησε είναι αν είμαι καλά εγω και έκλαιγε ασταμάτητα. Όταν κατέβηκε ο οδηγός δεν μου είπε τίποτα απολύτως και ήταν ένας κύριος και του είπε μη φύγετε έχω καλέσει αστυνομία και ο οδηγός απάντησε ότι δεν τον νοιάζει και ότι πρέπει να φύγει γιατί θα αργήσει».

Ο αυτόπτης μάρτυρας που βοήθησε στην ακινητοποίηση του τρένου, μίλησε στο newsit.gr εξήγησε με τη σειρά του: «Εγώ περίμενα τον γιο μου να έρθει από την Αθήνα στη Λιβαδειά. Το τρένο ξεκίνησε στις εφτά το απόγευμα και οχτώ και μισή έφτασε και ξεκίνησε η αποβίβαση.

Στη συνέχεια παρατηρώ ότι ξεκίνησε για να φύγει και ξαφνικά ακούω μια γυναίκα να φωνάζει η οποία η μισή ήταν έξω από το τρένο και κάτω από την αμαξοστοιχία ήταν το κοριτσάκι της. Αν δεν ήμουν εκείνη τη στιγμή εκεί να φωνάξω για να σταματήσει το τρένο δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί. Είχα υποχρέωση να το αναφέρω αμέσως στην εισαγγελέα η οποία το επιλήφθηκε αμέσως και κάλεσα και την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι υπεύθυνοι», κατέληξε.

Το απίστευτο συμβάν οδήγησε στην παρέμβαση εισαγγελέα ενώ συνελήφθησαν ο μηχανοδηγός και ο επόπτης.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε ​στον ΣΣ Λιβαδειά​ς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια.​ Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς.

Για αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός. Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη γρήγορη διαλεύκανση του περιστατικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version