Ελλάδα

Λιβύη: Η ΕΥΠ έχει εμπλακεί στην έρευνα για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου

Και επίσημα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει εμπλακεί στην έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, που στοίχισε τη ζωή σε 3 στελέχη των ΕΔ και 2 διερμηνείς.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η ΕΥΠ εμπλέκεται στο θανατηφόρο τροχαίο στη Λιβύη καθώς συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας.

Είναι υποχρεωμένη από τον ρόλο της να διαπιστώσει αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, δολιοφθορά ή για κάποιου είδους επίθεση.

Οι εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος δείχνουν ένα ολοσχερώς καμένο λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε η ελληνική αποστολή, που μία απλή σύγκρουση με αυτοκίνητο θα ήταν δύσκολο να έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Alpha, η ΕΥΠ έχει πληροφορίες από πηγές στη Λιβύη, οι οποίες αναφέρουν πως το τζιπ που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο» ντεπόζιτο, το οποίο χωρούσε 200 λίτρα καυσίμων. Γι’αυτόν τον λόγο τυλίχθηκε στις φλόγες τόσο το μεγάλο λεωφορείο, όσο και το τζιπ που επέβαινε η οικογένεια από τη Λιβύη.
Η έρευνα της ΕΥΠ θα ολοκληρωθεί όταν εξακριβωθούν και τα στοιχεία των ατόμων που επέβαιναν στο τζιπ.

Από το τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ένα μέλος του ΕΤΑ, μία νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας, μία νοσηλεύτρια του Πολεμικού Ναυτικού και δύο διερμηνείς. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 13, εκ των οποίων οι δύο υποβλήθηκαν σε χειρουργείο καθώς φέρουν σοβαρά τραύματα.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Ματίνα Παγώνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε Βαρτζόπουλο και Θεμιστοκλέους – «Δεν αποδέχεται τις προσωπικές της ευθύνες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας των γιατρών που οδήγησαν στο δυσμενές για την παράταξή της αποτέλεσμα στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, οφείλεται και στην εμπλοκή του ονόματός της σε υπόθεση ρουσφετιού
Η Ματίνα Παγώνη
Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Όλα όσα περιλαμβάνει ο απαιτούμενος καθαρισμός
Οι ιδιοκτήτες, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπόν ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους έχουν την υποχρέωση καθαρισμού από σήμερα μέχρι και την 30ή Απριλίου του 2025
Φθινοπωρινή εικόνα από τον Κίσσαβο.