Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Logistics: Σπουδές για το περιζήτητο επάγγελμα στην αγορά εργασίας

Logistics: Σπουδές για το περιζήτητο επάγγελμα στην αγορά εργασίας

Ενώ πολλά επαγγέλματα βιώνουν τις επιπτώσεις τις κρίσης, τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των Logistics εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο τη μεγάλη ανάπτυξη στον κλάδο των Logistics που έχει φτάσει να αντιστοιχεί στο 14% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Αλλά και στη χώρα μας ο κλάδος των Logistics συνεισφέρει περίπου το 11% του ΑΕΠ, παρουσιάζοντας αυξητικές τάσεις την τελευταία δεκαετία.

Επενδύοντας στην ενδυνάμωση του κλάδου, η Ελλάδα βάζει πλώρη ώστε να καταστεί ολοκληρωμένο διεθνές εμπορευματικό κέντρο και πύλη logistics της Ευρώπης.

Η νέα τάση στην αγορά εργασίας παρουσιάζει εντυπωσιακά σημάδια ανάπτυξης και έρχεται να προσφέρει διέξοδο σε χιλιάδες νέους που αναζητούν εξειδικευμένες σπουδές ώστε να εξασφαλίσουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς εργασίας, το BCA College δημιούργησε το Diploma in Logistics & Supply Chain Management με την υποστήριξη κορυφαίων εταιρειών.

Εστιάζοντας τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο με ένα πλήρες Diploma επαγγελματικού χαρακτήρα, το BCA στοχεύει στην ανάδειξη των νέων εξειδικευμένων στελεχών που θα καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου των Logistics.

Το καθαρά πρακτικό πρόγραμμά του ισορροπεί μεταξύ εφαρμοσμένης θεωρίας και πράξης και υλοποιείται με την υποστήριξη κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς των Logistics.

Το Diploma in Logistics & Supply Chain Management

Το νέο Diploma του BCA, που αποτελεί το μοναδικό short course στην αγορά που περιέχει 4 επιμέρους κλάδους των Logistics, είναι ένα 2μηνο καθαρά πρακτικό πρόγραμμα που χωρίζεται σε θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι.

Μέσα από τη θεωρητική ενότητα, που θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρεία Optilog, οι σπουδαστές θα ενημερωθούν για τα πλέον επίκαιρα ζητήματα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, γύρω από τα Logistics.

Στη δεύτερη ενότητα θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις, μέσα από τις εμπειρικές προσεγγίσεις και αναλύσεις κορυφαίων Logisticians.

Το πρακτικό τμήμα του Diploma in Logistics θα χωριστεί σε τέσσερις επιμέρους ενότητες:

  • Retail logistics: εισηγητής της ενότητας αυτής θα είναι ο Διευθυντής logistics της εταιρείας Μασούτης Supermarket. Μέσα από αυτή την ενότητα οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν πλήρως όλες τις διεργασίες και λειτουργίες ενός σύγχρονου κέντρου διανομής και θα συνδέσουν την θεωρία με την πράξη.
  • Aviation logistics: Η ενότητα αυτή θα διεξαχθεί, από στελέχη της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε και στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εμπορευματικών αεροπορικών μεταφορών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Η ενότητα αυτή θα διεξαχθεί στο BCA Athens Campus και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
  • Maritime logistics: Η ενότητα αυτή θα διεξαχθεί από στελέχη της Golden Cargo και ορισμένα εκ των θεμάτων που θ’ αναλυθούν είναι: Marine procurement – purchasing, logistics και θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα, αεροπορικές μεταφορές και ναυτιλιακή βιομηχανία.
  • Warehouse equipment: στέλεχος της εταιρείας Jungheinrich, θ’ αναλύσει όλο το εύρος του εξοπλισμού και των μηχανημάτων για αποθήκες και θα γίνει και αναφορά στο energy management.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα γίνει παρουσίαση της Έρευνας: Ελλάδα –Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο, από την ΕΥ, ενώ θα πραγματοποιηθούν και guest lectures, από τις εταιρείες ONLINE DATA και PTL, για τα WMS και το Transportation αντίστοιχα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις