Σάββατο, 10 Αυγ.
32oC Αθήνα

Λυκαβηττός: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Λυκαβηττός: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Λουκέτο βάζει αύριο Κυριακή (11.08.2024) ο λόφος του Λυκαβηττού στο πλαίσιο της επιφυλακής που τιθεται ο Δήμος Αθηναίων, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Κατηγορία 5).

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, θα φυλάσσονται λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των λόφων Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβουνίων και Ιλισίων, ενώ ειδικά για τον λόφο Λυκαβηττού ανακοινώθηκε η εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό όλες οι υπηρεσίες (Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή με περιπολίες όλο το 24ωρο.

Επίσης υδροφόρες θα είναι διαθέσιμες, ώστε να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώνει την Πυροσβεστική όπου κρινεί αναγκαίο.

Η δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες και τους φορείς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιονδήποτε κίνδυνο, να επικοινωνούν με το 1595, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις