Site icon NewsIT

Λύνεται η “πολιορκία” του υπουργού στην Κομοτηνή – Χιλιάδες τρακτέρ σε όλη την επαρχία – Έτοιμοι να κόψουν τη χώρα στη μέση

20.01.2016 | 23:02
Λύνεται η “πολιορκία” του υπουργού στην Κομοτηνή – Χιλιάδες τρακτέρ σε όλη την επαρχία – Έτοιμοι να κόψουν τη χώρα στη μέση

- Πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι αγρότες αποχώρησαν έξω από το κτίριο και έτσι θα λυθεί η "πολιορκία" του υπουργού - Την Πέμτπη αναμένεται να ξεκινήσουν τους αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών σε όλη τη χώρα οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες - Αργά το βράδυ έφτασε στο σημείο η εισαγγελέας Πρωτοδικών που κάλεσε τους αγρότες να απομακρυνθούν ειρηνικά - Οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιές έξω από το κτίριο και πετούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα καπνογόνα - Πολλά τζάμια του κτιρίου έχουν σπάσει με αποτέλεσμα ο καπνός από τα καπνογόνα να εισέρχεται στο κτίριο

Περισσότερες από 12 ώρες παρέμεινε εγκλωβισμένος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου στο κτίριο της περιφέρειακής ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, όπου πλέον είχαν συγκεντρώθεί περισσότεροι από 1.000 αγρότες και εδειχναν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον υπουργό να βγει από το κτίριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χρόνος οι αγρότες είχαν υπερδιπλασιαστεί σε αριθμό και υπήρχε μεγάλος εκνευρισμός ακόμα και μεταξύ τους για το πώς θα συνεχιστεί ο αγώνας. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε η εισαγγελέας πρωτοδικών Μελισσάρη Κωνσταντίνα, η οποία συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των αγροτών σε μία προσπάθεια να υπάρξει συμβιβαστική λύση απομάκρυνσης τους χωρίς να πραγματοποιηθούν έκτροπα ή επεισόδια.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο αυτό δεν είναι πολύ πιθανό 

 Οι αγρότες πάντως γνωρίζοντας πως όλη η Ελλάδα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην Κομοτηνή περιμένουν τις αποφάσεις όλων των συλλογικών τους οργάνων πανελλαδικά για τις επόμενες κινήσεις τους. 

Υπάρχουν βέβαια και πληροφορίες που αναφέρουν πως μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως άρχισαν να αποχωρούν οι αγρότες, κάτι που σημαίνει πως ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου θα μπορέσει να βγει από το κτίριο τελικά.

Πάντως, οι αγρότες έξω από το κτίριο όταν αντιλαμβάνονταν κινήσεις στην είσοδο τότε άρχισαν τον βομβαρδισμό με αυγά και καπνογόνα. Μάλιστα, πέταξαν καπνογόνα και στο μπαλκόνι του κτιρίου, ενώ πολλά τζάμια έσπασαν με αποτέλεσμα ο καπνός να μπει στο κτίριο, όπου δεν βρίσκεται μονο ο υπουργός, αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος και δημοσιογράφοι.

Νωρίτερα σημειώθηκαν και νέα επεισόδια, όταν περίπου 500 αγρότες έσπασαν τζάμια, πέταξαν καπνογόνα και συνεχίζουν να καίνε λάστιχα, την ώρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, παραμένει από τις 9 το πρωί εγκλωβισμένος μέσα στο κτίριο.

Την ίδια ώρα σε όλη τη χώρα οι αγρότες δεν ακούν τίποτα και ήδη εκατοντάδες τρακτέρ Λαρισσαίων αγροτών έφτασαν στα Τέμπη, υπό την επίβλεψη της αστνομίας. Σύμφωνα πάντως με τους συντονιστές της μεγάλης εξόδου για το μπλόκο των Τεμπών, θα χρειαστούν περίπου δυο ώρες προκειμένου να διευθετηθεί η τοποθέτηση εκατέρωθεν του οδοστρώματος των γεωργικών μηχανημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Αστυνομίας από τις 12 το μεσημέρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι και την διασταύρωση με το Στόμιο, προκειμένου ακριβώς να μπορέσουν τα εκατοντάδες τρακτέρ χωρίς προβλήματα να φθάσουν στα Τέμπη. Η κυκλοφορία διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές που έχει προτείνει η αστυνομία και η κυκλοφορία θα επανέλθει επί της ΠΑΘΕ μόνον όταν θα έχουν όλα τα τρακτέρ τακτοποιηθεί.

Την Πέμπτη, εξάλλου, αναμένεται και έξοδος των τρακτέρ στον κόμβο Νίκαιας υπό τον συντονισμό των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, με αγρότες από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Σε κατάληψη της Εγνατίας οδού στο κόμβο των Κερδυλλίων προχώρησαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 700 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα. Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων Γιάννης Παναγής ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, καλώντας τους πολίτες «να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών, ώστε να γίνουν τα μπλόκα των Ελλήνων πολιτών», ενώ ο συνδικαλιστής από το Παγγαίο Καβάλας Τρύφωνας Αράπογλου ανέφερε ότι αύριο σχεδιάζεται αποκλεισμός του οδοστρώματος και στις δύο κατευθύνσεις.

Σε συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς προχωρούν και οι αγρότες του Νομού Δράμας στο μπλόκο Κοκκινογείων, με τον κ. Χρήστο Γκόντια, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, να ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και την εκ νέου κατάρτιση του με τη συμβολή των αγροτών. Στο τελωνείο του Προμαχώνα, το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που αριθμεί περισσότερα από 1.300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, προχωρά σε συμβολικούς αποκλεισμούς. Στη Θεσσαλονίκη, κλειστή παρέμεινε η Λεωφόρος Νίκης στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, όπου από νωρίς έχουν δεμένα και τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο οι αλιείς. Οι αγρότες και

κτηνοτρόφοι με τα 300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στα διόδια Μαλγάρων.

Επίσης, σε αποκλεισμούς προχωρούν στο κόμβο Νισελίου στην Αλεξάνδρεια, στον κόμβο Μακροχωρίου και στην Χαλκηδόνα, ενώ την Παρασκευή οι αγρότες προτίθενται να κλείσουν το δρόμο στο μπλόκο της Κουλούρας, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων ανέφερε ότι αύριο αναμένεται αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version