Site icon NewsIT

Λύθηκε το θέμα με το γάλα, λέει το υπουργείο

27.03.2014 | 12:04
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τέλος το φρέσκο γάλα, ως όρος τουλάχιστον. Όπως διευκρίνισαν σε δηλώσεις τους οι αρμόδιοι υπουργοί ότι θα υπάρχει το γάλα ημέρας, το γάλα διάρκειας 5 ημερών και το γάλα μεγάλης διάρκειας από πέντε μέρες και πάνω.

Ο ορισμός φρέσκο γάλα δεν θα υπάρχει πουθενά πλέον αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων ο όρος ήταν μάλλον παραπλανητικός μέχρι σήμερα.

Όπως είπαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το γάλα θα διακρίνεται πλέον σε τρεις κατηγορίες. Η μια θα είναι το γάλα ημέρας με διάρκεια έως δύο ημέρες το πολύ και θα φέρει και την Ελληνική σημαία, το γάλα διάρκειας ως 5 ημερών και το γάλα μακράς διάρκειας, άνω των πέντε ημερών.

Το γάλα διάρκειας θα αναγράφει ημερομηνία παραγωγής και ημερομηνία λήξης ενώ η διάρκειά του θα εξαρτάται από την κάθε εταιρεία και την μέθοδο παστερίωσης που ακολουθεί.

Με λίγα λόγια το παιχνίδι πλέον παίζεται στο γάλα ημέρας που θα αντικαταστήσει στην συνείδηση του καταναλωτή το φρέσκο και ελληνικό γάλα, αλλά και στη διάρκεια που θα επιλέξουν να δίνουν στο γάλα τους οι εταιρίες διαμορφώνοντας αναλόγως και τις τιμές στο γάλα μακράς διάρκειας

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τις αλλαγές είναι σύμφωνοι και οι παραγωγοί και έτσι το θέμα θεωρείται πως έχει λήξει.

Διαβάστε επίσης:

Μεταξύ αντιφρονούντων βουλευτών και τρόικας η κυβέρνηση – σκηνικό τρόμου στο Μέγαρο Μαξίμου για την ψηφοφορία της Κυριακής

Σκορδάς: δεν αλλάζει ουσιαστικά τίποτε στο γάλα

Το “Ποτάμι” για το ζήτημα του γάλακτος: Πνίγονται σε μία κουταλιά γάλα

Δεν κάνει κανείς πίσω για το γάλα – Ξέσπασμα του Μωραΐτη κατά της κυβέρνησης

Πόσο κοστίζει το γάλα στην Ελλάδα και πόσο στο εξωτερικό – ΠΙΝΑΚΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version