Site icon NewsIT

Μάγδα Φύσσα: Μακάρι να ήμουν εγώ εκεί και να έτρωγα το μαχαίρι

18.09.2024 | 17:06
Μάγδα Φύσσα: Μακάρι να ήμουν εγώ εκεί και να έτρωγα το μαχαίρι

Μεγάλη αντοφασιστική συναυλία πραγματοποιήθηκε χθες (17.09.2024) στα Λιπάσματα στο Κερατσίνι, στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα έδωσε το «παρών».

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι και με αφορμή τα 11 χρόνια από τη «μαύρη» επέτειο, η μητέρα του Μάγδα Φύσσα μίλησε για τον άδικο χαμό του.

«Τι να σου πρωτοπώ. Πώς αντέχουμε; Μεγάλος ο πόνος. Δεν είχα άλλη επιλογή Παύλο. Δεν ήθελα να κλειστώ στο σπίτι. Δεν θέλαμε να γίνει αυτό, γιατί, μόνο έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να καταλάβουν τι ακριβώς κάνανε εκείνο το βράδυ, που σε μαχαίρωσαν. Μακάρι να μπορούσαμε να ήμουν εγώ εκεί και να έτρωγα εγώ το μαχαίρι. Αλλά δεν ήμουν Παύλο μου, και τώρα είμαι εδώ υποχρεωμένη. Υποχρέωση απέναντι σε εσένα, σε αυτό το πλάσμα που ήσουν», είπε η Μάγδα Φύσσα μιλώντας σε β’ ενικό σαν να απευθυνόταν στον γιο της.

«Εντεκα χρόνια, να αποδείξουμε ότι ήσουν ένας σπουδαίος άνθρωπος και άξιζε να ζήσεις. Αλλά δεν σε αφήσανε. Κοιτά γύρω σου να δεις τι γίνεται. Πόσος κόσμος σε γιορτάζει σήμερα. Πολύς κόσμος. Και πάντα. Και κάθε χρόνο. Αυτό που με πονάει περισσότερο από όλα είναι αυτό, ότι ήταν ο τελευταίος καφές που ήπιαμε, εκείνη τη ρημάδα μέρα. Πού να το ξέρω όμως, δεν το ήξερα. Και τόσα που δεν είπαμε, που δεν προλάβαμε, γιατί δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ότι έφυγες εκείνο το απόγευμα και ότι δεν θα σε ξανάβλεπα και δεν θα ξανάκουγα τη φωνή σου», συνέχισε η Μάγδα Φύσσα.

Το συγκινητικό μήνυμα της Μάγδας Φύσσας 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου

«Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά που ήρθες στη ζωή μου, που εγώ ήμουν η μάνα σου. Και εύχομαι να έχουμε καλή αντάμωση. Εύχομαι να χαίρεσαι από εκεί, γιατί όλοι είναι εδώ. Τα αδέλφια σου, οι ανιψιές σου, που μεγαλώσανε, το Παυλί σου, η βαφτιστήρα σου, όλοι είναι εδώ, εδώ, εδώ… Κόσμος, κόσμος, κόσμος Παύλο, για εσένα. Δεν θέλαμε να κάνουμε μνημόσυνο, ποτέ δεν θέλαμε. Θέλαμε να σε γιορτάζουμε, πάντα θα σε γιορτάζουμε. Και όσο πάει και πληθαίνει ο κόσμος που σε αγαπάει. Και εγώ τους ευχαριστώ πολύ που σε αγαπάνε. Τους ευχαριστώ, γιατί το αξίζεις. Και ευχαριστώ όλους όσους έρχονται, με μεγάλη αγάπη, οι καλλιτέχνες και προσφέρουν αυτό που προσφέρουν για εσένα, για εμάς όλους».

Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

Στις 17:30 σήμερα, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα η οποία θα ξεκινήσει από το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του στο Κερατσίνι.

Σημειώνεται ότι λόγω της καθιερωμένης πορείας κλειστοί από τις 15:30 είναι οι σταθμοί του μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα». Οι σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version