Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Μαγνησία: Από ανακοπή ο θάνατος της 91χρονης στον Αλμυρό – Δεν σχετίζεται με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και σαλμονέλας

Μαγνησία: Από ανακοπή ο θάνατος της 91χρονης στον Αλμυρό – Δεν σχετίζεται με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και σαλμονέλας

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (3.6.2024) στη Μαγνησία καθώς μια γυναίκα, κάτοικος Αλμυρού Βόλου, πέθανε τα ξημερώματα με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πέθανε από γαστρεντερίτιδα. Την ίδια ώρα εισαγγελική παρέμβαση αποφασίστηκε για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία, στα χωριά του Στεφανοβίκειου και του Ριζόμυλου, από σαλμονέλα που εντοπίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης. 

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως η 91χρονη πέθανε από ανακοπή καρδιάς μετά από σηπτικό σοκ και ο θάνατός της δεν σχετίζεται με τα περιστατικά σαλμονέλας στη Μαγνησία.

Η ασθενής εξάλλου καταγόταν από την περιοχή του Αλμυρού στην Μαγνησία και όχι από κάποια περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σημειώνεται πως η ανησυχία είναι έκδηλη σε όλη την περιοχή, καθώς πάνω από 100 άνθρωποι έχουν νοσήσει με γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Ύστερα από ελέγχους, οι υγειονομικές Αρχές κατέληξαν ότι η σαλμονέλα βρίσκεται στο δίκτυο ύδρευσης και έδωσαν οδηγίες στους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν το νερό παρά μόνο στην τουαλέτα.

Δεν πρέπει να το πίνουν, να κάνουν μπάνιο με αυτό και να πλένουν τα δόντια τους. Επίσης, δεν πρέπει να πλένουν φρούτα, λαχανικά ή ακόμη και τα ρούχα τους.

Η ενημέρωση του νοσοκομείου για τους ασθενείς από Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

Ενημέρωση για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου παρέχει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου.

Από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας

Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε 3/6 4:20 από την περιοχή του Αλμυρού

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Από τις 8:00 σήμερα δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις