Ελλάδα

Μαιευτήριο Έλενα: Η απάντηση του νοσοκομείου στις καταγγελίες για την έλλειψη πόσιμου νερού

Η διοίκηση του μαιευτηρίου «Έλενα» απάντησε στις καταγγελίες των εργαζομένων για έλλειψη πόσιμου νερού και κλιματισμού εκδίδοντας μία ανακοίνωση αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργείας του.

Η «κραυγή αγωνίας» των εργαζομένων οδήγησε στις καταγγελίες που έγιναν για την κατάσταση στο νοσοκομείο οι οποίες ήρθαν το φως της δημοσιότητας, με το μαιευτήριο «Έλενα» βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, αφού οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα λόγω της έλλειψης πόσιμου νερού και κλιματισμού.

Η διοίκηση του νοσοκομείου διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

1. Ο κλιματισμός στους χώρους λειτουργεί κανονικά. Στην περίπτωση που κάποιες κλιματιστικές μονάδες εκτάκτως ή από μη σωστή χρήση καθίστανται ανενεργές, κινείται ο νόμιμος μηχανισμός για επισκευή ή αντικατάστασή τους.

2. Δεν έχει καταγραφεί κανένα λιποθυμικό επεισόδιο από τη νοσηλευτική υπηρεσία πλην ενός, το οποίο αφορούσε περιστατικό εγκυμονούσας με ιστορικό ορθοστατικής υπότασης.

3. Οι παλαιοί ψύκτες του νοσοκομείου έχουν όντως τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από καθιερωμένο τακτικό έλεγχο, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλοι προς χρήση λόγω μικροβίου. Η διαδικασία αντικατάστασής τους απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο και προσπαθούμε να είναι το συντομότερο δυνατό.

4. Η εν λόγω αναστάτωση προκλήθηκε όταν η διοίκηση αρνήθηκε να εφαρμόσει προσωρινό αίτημα μελών του σωματείου για ελεύθερη είσοδο και στάθμευση οχημάτων νοσηλευτών εντός του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή διέλευση ασθενοφόρων και άλλων βαρέων οχημάτων, π.χ. πυροσβεστικών, προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συμπολιτών μας.

«Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων για μικροκομματικά οφέλη. Πάνω από όλα είναι η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών μας και για αυτό πρέπει να εργαζόμαστε όλοι με συνέπεια και αφοσίωση», καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης.

Η πρόεδρος των εργαζομένων στο μαιευτήριο «Έλενα» μίλησε στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, περιγράφοντας δραματικές σκηνές, με έγκυες γυναίκες να λιποθυμούν και να μην υπάρχει πόσιμο νερό για να τους δώσουν.

«Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα στο Έλενα, το βασικότερο είναι η έλλειψη πόσιμου νερού», δήλωσε στο Mega η πρόεδρος των εργαζομένων Μαρία Ζησιμάτου. «Για κάποιον λόγο που δεν ξέρουμε, πριν από 2 μήνες από τους 29 ψύκτες νερού μόνο 3-4 δεν κρίθηκαν ακατάλληλοι. Έτσι αποσύρθηκαν σχεδόν όλοι, χωρίς να αντικατασταθούν άμεσα παρότι είχε καύσωνα».

Την όλη κατάσταση επιδεινώνει ο κακός κλιματισμός του νοσοκομείου, πρόσθεσε. «Λιποθυμά προσωπικό, λιποθυμούν έγκυοι, δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε. Πηγαίνουμε και αγοράζουμε από το κυλικείο. Δίνουμε πια 30 ευρώ τον μήνα μόνο για εμφιαλωμένο νερό», πρόσθεσε.

Οι έγκυοι που νοσηλεύονται στο Έλενα, από την πλευρά τους, για να διατηρούν δροσερό το νερό που αγοράζουν το βάζουν στον κλιματισμό. «Υποτίθεται ότι βγάζει κάποια υποτυπώδη ψύξη. Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα, εγγράφως και δια ζώσης την διοικήτρια. Μας απαντά πως θα διευθετήσει το θέμα και ότι το έχει δρομολογήσει, αλλά δεν έχει βάλει ούτε υπογραφές», τόνισε η κυρία Ζησιμάτου.

Όπως είπε, το Έλενα αντιμετωπίζει το όλο πρόβλημα από το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου. Όλο αυτό το διάστημα το μαιευτήριο λειτουργεί χωρίς καθόλου πόσιμο νερό, διότι δεν είναι πόσιμο το νερό στις βρύσες. «Οι ψύκτες είναι ειδικοί, φιλτράρουν το νερό που έρχεται από το δίκτυο γιατί είναι παλιό. Χωρίς ψύκτες δεν έχουμε πόσιμο νερό», ξεκαθάρισε.

Όπως εξήγησε, το νοσοκομείο έχει τρία κτήρια και η έλλειψη πόσιμου νερού τα αφορά όλα. «Το Έλενα είναι η ναυαρχίδα των μαιευτικών γυναικολογικών κέντρων πανελλαδικά. Έχει το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ελλάδα και είναι κορυφαίο. Ωστόσο υπάρχει απαξίωση και το καλύτερο μαιευτήριο στην Ελλάδα καταρρέει», υπογράμμισε.

«Επιπλέον, είμαστε υπό συνεχή απειλή, έχουμε θέματα με απειλητική συμπεριφορά αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε», κατέληξε.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα