Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Μαίνεται η θύελλα αντιδράσεων για τις Κυριακές – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Κυριακής στην Ερμού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε λίγες ώρες θα έχουμε εικόνα για το ποιοι τελικά θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή και ποιοι όχι. Μέχρι τότε φουντώνουν οι αντιδράσεις, με τους μισούς να στηρίζουν το μέτρο και τους υπόλοιπους να το κατακεραυνώνουν.

Κι έφτασε, λοιπόν, η Κυριακή (13/7), η πρώτη από τις 52 Κυριακές που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα, σύμφωνα με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση.

“Θα σβήσουν από το χάρτη οι μικρές επιχειρήσεις”, λένε οι έμποροι

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), καλεί πάντως τους καταστηματάρχες όχι μόνο να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους αλλά και να διαδηλώσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα το πρωί της Κυριακής στην Ερμού(11π.μ.).

Προειδοποιούν επίσης, πως οι «ελεύθερες Κυριακές» θα σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων.

Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, στον οποίο είναι μέλη οι μεγάλες αλυσίδες εμπορίου, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα είναι κανονικά ανοιχτά.

Έτσι κι αναμένεται να γίνει, καθώς τα μεγάλα εμπορικά κέντρα θα είναι ανοικτά και θα περιμένουν τους καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους. Όσο για τα μικρά μαγαζιά, οι καταστηματάρχες θα πράξουν κατά βούληση.

Οι μισοί καταστηματάρχες επιμένουν ότι δεν πρόκειται να βάλουν το κλειδί στην πόρτα κυριακάτικα, ενώ οι άλλοι μισοί ότι θα ανοίξουν κανονικά με την ελπίδα να έχουν αύξηση του τζίρου τους

Να υπενθυμίσουμε ότι το μέτρο θα ισχύσει για έναν χρόνο στις εξής περιοχές: Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, Δήμος Μυκόνου, Δήμος Θήρας, Δήμος Ερμούπολης Σύρου, Δήμος Κω, Δήμος Ρόδου.

Μετά το τέλος του πιλοτικού έτους η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας θα μετρήσει τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής λειτουργίας του μέτρου και θα αποφασιστεί εκ νέου η τύχη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που λειτουργούν Κυριακές

Εμπορικός σύλλογος Αθηνών: Μην ανοίξετε τα καταστήματα την Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Αντιδρά η Περιφέρεια κι οι εμποροϋπάλληλοι στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιστέκονται στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε