Site icon NewsIT

Μαραθώνιος Αθήνας 2016: Με ομάδα προσφύγων συμμετέχει το “SolidarityNow”

09.11.2016 | 17:05
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ομάδα προσφύγων συμμετέχει η ΜΚΟ «SolidarityNow» στον αγώνα δρόμου των πέντε χιλιομέτρων του φετινού Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου.

Την ομάδα απαρτίζουν 15 ωφελούμενοι των προγραμμάτων στέγασης της οργάνωσης. Πρόκειται για αιτούντες άσυλο συριακής καταγωγής, οι οποίοι αναμένουν τη μετεγκατάστασή τους σε άλλη χώρα της ΕΕ. Στόχος της συμμετοχής της ομάδας στον Μαραθώνιο είναι να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και ειρηνικής συνύπαρξης.
«Αγωνίζομαι και κάνω προπονήσεις για να ξεχνιέμαι και νομίζω ο αθλητισμός βοηθάει σε αυτό. Είναι πολύ σπουδαίο που η ομάδα μας έχει αθλητές από τη Συρία με Έλληνες προπονητές. Αυτός ο αγώνας έχει ένα ειδικό βάρος παραπάνω, καθώς είναι τόσο ιστορικός», δηλώνει ο Αμπντάλα, μέλος της ομάδας, ενώ ο Νόρι σημειώνει: «Ελπίζω ότι με τη συμμετοχή μου στον Μαραθώνιο, μπορώ να ενθαρρύνω τον λαό της Συρίας να μην απελπίζεται, αλλά και να δείξω στους Έλληνες ότι οι πρόσφυγες δεν είναι κακοί. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Είμαστε όλοι ένα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version