Η Μαρία Κάλλας αγάπησε στη ζωή της δυο πράγματα: το τραγούδι και τον Αριστοτέλη Ωνάση. Σαν σήμερα το 1923 γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Και η Google την τιμά με το doodle της.
Η Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Μαρίας Κάλλας είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής στη Νέα Υόρκη. Με την οικογένειά της, όμως, επέστρεψε στην Ελλάδα και εδώ πέρασε τα χρόνια της κατοχής.
Όταν η Αθήνα απελευθερώθηκε γνώρισε το άλλο πρόσωπο των συναδέλφων της. Την κατηγόρησαν πως είχε συνεργαστεί με τις δυνάμεις του Άξονα (δεν ήταν η μόνη, τις ίδιες κατηγορίες αντιμετώπισε στη Γαλλία και η Εντίθ Πιάφ) αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Σταθμός, η Νέα Υόρκη.
Εκεί το 1945 προσπάθησε να βρει δουλειά στη Μητροπολιτική Όπερα. Οι προσπάθειές της έπεσαν στο κενό. Όταν της πρότειναν να τραγουδήσει τον Φιντέλιο του Μπετόβεν και τη Μαντάμ Μπάτερφλάι του Πουτσίνι, αρνήθηκε.
Δεν ήθελε να τραγουδήσει το πρώτο στα ιταλικά και αισθανόταν πολύ εύσωμη για να υποδυθεί τη Μαντάμ Μπάτερφλάι.
Έφυγε για την Ιταλία κι εκεί στις 21 Απριλίου του 1949 παντρεύεται τον βιομήχανο Τζοβάννι Μπατίστα Μενεγκίνι, ο οποίος έγινε και μάνατζέρ της και έπαιζε καταλυτικό ρόλο στην εκτόξευση της καριέρας της.
Τον γνώρισε σε μια κρουαζιέρα στη θαλαμηγό του, τη θρυλική Χριστίνα, το 1957. Ο έρωτάς τους θα περάσει στην ιστορία. Θα εγκαταλείψει τον σύζυγό της και θα αφοσιωθεί στον Έλληνα κροίσο.
Οι φήμες λένε πως έκαναν κι ένα παιδί, το οποίο όμως πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του.
Το 1968 και ενώ περιμένει τον Αριστοτέλη Ωνάση να της κάνει πρόταση γάμου, εκείνος παντρεύεται την Τζάκι Κέννεντι και Κάλλας βυθίζεται στην κατάθλιψη. Κλείνεται στο σπίτι της στο Παρίσι και χάνει τη φωνή της και τη διάθεση για ζωή.
Έφυγε από τη ζωή στις 16 Σεπτεμβρίου και κατ’ επιθυμία της το σώμα της αποτεφρώθηκε και την άνοιξη του 1979 η τέφρα της σκορπίστηκε στο Αιγαίο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαρία Κάλλας: Η Google τιμά τα 90α γενέθλια της μεγάλης ντίβας
Με άριες της Μαρίας Κάλλας θα πλημμυρίσουν δρόμοι της Αθήνας
Σκορπιός: Ο Αλ Πατσίνο σε ρόλο Ωνάση – Ο μύθος γίνεται ταινία!
Dr. Who: Η τηλεοπτική σειρά – θρύλος που τιμά η Google
50η επέτειος του Dr. Who: Ένα doodle παιχνίδι από τη Google! (VIDEO)
Χέρμαν Ρόρσαχ: Η Google τιμά τον άνθρωπο που εφάρμοσε το τεστ κηλίδων μελάνης
129α γενέθλια Χέρμαν Ρόρσαχ: Ποιος είναι ο Ελβετός που τιμά η Google με doodle
Σακουντάλα Ντεβί: Ο μύθος πίσω από τη γυναίκα που τιμάει η Google
Αντρέ – Ζακ Γκαρνερέν: Ο άνθρωπος που ενέπνευσε το doodle της Google