Σάββατο, 12 Οκτ.
24oC Αθήνα

Μαρία Καρυστιανού στη συναυλία για τα Τέμπη: «Σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς»

Μαρία Καρυστιανού στη συναυλία για τα Τέμπη: «Σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για περισσότερες από 5 ώρες το βράδυ της Παρασκευής (11/10/24), το Καλλιμάρμαρο πλημμύρισε με τραγούδια και συγκίνηση για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν live την συναυλία στην οποία συμμετείχε πλήθος καλλιτεχνών.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν τα λόγια της προέδρου του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων και μητέρας της αδικοχαμένης Μάρθης, Μαρία Καρυστιανού, στο πλαίσιο της συναυλίας για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο…

«Ποτέ ξανά! Σας ευχαριστούμε και μέχρι τους ουρανούς που είστε δίπλα μας. Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες και όσους εργάστηκαν για αυτή την εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στους αγαπημένους μας, που μας λείπουν τόσο πολύ. Σήμερα όλη η Ελλάδα τραγουδάει τόσο δυνατά που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς. Όλη η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικοχαμένους μας» είπε η Μαρία Καρυστιανού και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό για τις ερμηνείες τους επί σκηνής…

Εικόνες από τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο









Σε δεκάδες δήμους της χώρας, κατά πληροφορίες πάνω από 70, προβλήθηκε ζωντανά η συναυλία μνήμης. Μια από αυτές τις τοποθεσίες είναι η Καλαμαριά, όπου πλήθος κόσμου πήγε την πλαζ Αρετσούς για να μοιραστεί τη στιγμή και να εκδηλώσει, έστω από απόσταση, την αλληλεγγύη του στους συγγενείς των θυμάτων.

Η ανακοίνωση για τη συναυλία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Μία νύχτα μνήμης με την ευχή και την παράκληση να γίνουμε ένα μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, να μην ξεχάσουμε και να μην ξεχαστούμε…».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις