Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών έχουν μπει οι άνθρωποι που βοήθησαν την «Μαρία Τσάλλα» και προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος για τη Ρωσίδα κατάσκοπο που δρούσε στη χώρα μας για πέντε χρόνια.
Όπως φαίνεται οι ελληνικές αρχές διέκοψαν πολυετές πρόγραμμα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, με την αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου της Μαρίας Τσάλλα. Κομβικός φαίνεται πως ήταν και ο ρόλος του δικηγόρου, ο οποίος κίνησε και τις διαδικασίες για την εγγραφή της Ρωσίδας κατασκόπου στον δήμο Αλιβερίου με μια υπάλληλο να αποκαλύπτει ότι δέχτηκε πιέσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Την ίδια ώρα το δίκτυο πρακτόρων που ήταν δίπλα στη Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, λειτουργούσε πολύ καλά, και ένας άλλος δικηγόρος, ρωσικής καταγωγής από την Αθήνα που βοήθησε την Ρωσίδα κατάσκοπο τώρα είναι νεκρός σύμφωνα με αποκάλυψη της εκπομπής Live News.
Υπάλληλος του δημοτολογίου Αλιβερίου που είχε αναλάβει τον φάκελο της Ρωσίδας κατασκόπου, η οποία ζητούσε να εγγραφεί ως δημότης μιλώντας στον ΣΚΑΪ καταγγέλλει ότι δεχόταν πιέσεις από το δικηγόρο της.
«Διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αρχικώς αρνήθηκα να προχωρήσω την διαδικασία. Ήρθε αρκετές φορές (ο δικηγόρος) στην υπηρεσία μας ασκώντας πίεση να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Μάλιστα προσκομίσθηκε υπεύθυνη δήλωση συγγενικού του προσώπου, το οποίο φαινόταν να την φιλοξενεί», αναφέρει υπάλληλος του δημοτολογίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι αμφιβολίες της υπαλλήλου και οι συνέπειες αν δεν έκανε την εγγραφή
Σύμφωνα με την υπάλληλο είχε κάποιες αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν από τη συμπεριφορά των εμπλεκομένων τονίζοντας, μάλιστα, ότι ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο προσκόμισε ξαφνικά ενοικιαστήριο στο όνομα της Μαρίας Τσάλλα.
«Υπήρχαν αρκετά κενά στο κομμάτι της εγγραφής και την στείλαμε στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου για το γνήσιο της υπογραφής της. Ένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν ήταν ενοικιαστήριο σπιτιού στο Αλιβέρι. Δεν αρκούσε η υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας. Μετά από ένα μήνα εμφανίστηκε ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Ο δικηγόρος ήταν αρκετά πιεστικός, μάλιστα είπε πως θα υπάρξουν συνέπειες εάν δεν προχωρήσει η εγγραφή της “Μαρίας Τσάλλα” στο δημοτολόγιο», σημειώνει η υπάλληλος του Δημοτολογίου.
Παράλληλα ο ΣΚΑΪ βρήκε την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, η οποία και κατήγγειλε ότι ποτέ δεν είχε κάνει ενοικιαστήριο – συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη γυναίκα.
«Έτσι λίγο που το είδα είναι από το 2012 το συμβόλαιο. Ειδικά το Μαρία Τσάλα δεν ήταν καν γραφικός χαρακτήρας δικός μου. Δεν θυμάμαι να είχα νοικιάσει σε Μαρία Τσάλα. Μετά το 2018 δεν νοίκιαζα. Το συμφωνητικό αυτό γράφει το 2012 ότι έχει γίνει απλώς στους μήνες γράφουν 2019. Το συμφωνητικό λέει σήμερα στις 2 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά όταν λέει χρόνο λέει άλλη ημερομηνία. Το είχε πάει ο ίδιος (ο δικηγόρος). Αυτός πήγε να κάνει χαρτιά, τη νομιμότητα των χαρτιών της στο Αλιβέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τι ψάχνουν σε τηλέφωνο και ηλεκτρονικό υπολογιστή
Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών έχει μπει επίσης ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και ο τηλεφωνικός αριθμός, που χρησιμοποιούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος.
Τα αποτελέσματα από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τον τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούσε η «Μαρία Τσάλλα» περιμένουν τα στελέχη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Δεν θα βρουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων και ηχογραφημένες συνομιλίες καθώς το τηλέφωνό της δεν ήταν σε καθεστώς επισύνδεσης, ωστόσο θα μπορέσουν να έχουν στοιχεία για τους αριθμούς επικοινωνίας, το χρόνο και τη διάρκεια, αλλά και αν αντάλλαξαν δεδομένα μέσω του διαδικτύου.
Δηλαδή αν χρησιμοποίησαν κρυπτογραφημένες εφαρμογές για συνομιλία και αποστολή εικόνας και ήχου.
Τα εξειδικευμένα στελέχη της κυβερνοσφάλειας έχουν στην κατοχή τους και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που άφησε πίσω της η Ρωσίδα κατάσκοπος και θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν τα δεδομένα και κυρίως τα mail της.