Ελλάδα

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Τα συλλυπητήρια από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αφήνει «μεγάλη παρακαταθήκη που θα κρατά πάντα ζωντανή τη μνήμη της», τονίζει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για τον θάνατο της σπουδαίας Ελληνίδας και φιλανθρώπου.

Tη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, «μία Ελληνίδα ταυτισμένη με την προσφορά στον συνάνθρωπο», αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Για τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και ειδικότερα για τον τομέα της μεταμόσχευσης αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, η συνεισφορά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη υπήρξε υπερπολύτιμη και καθοριστική.

Σύμφωνα με τον ΕΟΜ, η ίδια οραματίστηκε και δημιούργησε τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», στο πλαίσιο του οποίου ανέπτυξε τη λειτουργία του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, για την κάλυψη των αναγκών ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Η δράση του Κέντρου αποτέλεσε βασικό πυλώνα του τομέα της μεταμόσχευσης αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας, ο οποίος, τα τελευταία χρόνια, επιδεικνύει σημαντικά αποτελέσματα τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση συνεχώς αυξανόμενου αριθμού Ελλήνων και ξένων ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες.

«Η μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνει θα κρατά πάντα ζωντανή τη μνήμη της σπουδαίας αυτής γυναίκας. Το έργο της θα συντροφεύει τους συνανθρώπους μας στον αγώνα τους για να ξανακερδίσουν τη ζωή, θυμίζοντας πάντοτε τη μεγάλη κοινωνική προσφορά της. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της», καταλήγουν τα μέλη του ΕΟΜ.

πηγή: Iatropedia.gr

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χαλκιδική: «Ο 26χρονος γρονθοκόπησε τον ανιψιό μου που του είπε να κάνει τη δουλειά του» λέει ο θείος του 33χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο
«Ο ανιψιός μου του είπε "αγάπη μου, κάνε τη δουλειά σου", με κάποια ειρωνεία γιατί δεν τον εξυπηρέτησε ενώ ήταν τραυματισμένος και ο 26χρονος...
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος και φωτογραφία του 33χρονου
Άκαρπες οι έρευνες για τον 75χρονο ψαρά που αγνοείται στο Μεσολόγγι - «Δεν ήταν κανένας πρωτάρης, ήξερε τι έκανε» λέει η κόρη του
«Στη θάλασσα δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα. Αυτό που μας έχουν πει είναι πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» δηλώνει στο newsit.gr η κόρη του
Ο 75χρονος ψαράς που αγνοείται στο Μεσολόγγι