Site icon NewsIT

Μαρίνα Ζέας: «Έλιωσαν» τα τρία σκάφη από τη φωτιά στη Μαρίνα Ζέας – «Ήταν αδύνατον να τα σώσουμε»

02.08.2024 | 12:13
Μαρίνα Ζέας: «Έλιωσαν» τα τρία σκάφη από τη φωτιά στη Μαρίνα Ζέας – «Ήταν αδύνατον να τα σώσουμε»

Ολοκληρωτική καταστροφή αποτυπώνουν οι φωτογραφίες από τη Μαρίνα Ζέας, όπου το βράδυ της Πέμπτης (01.08.24) τρία σκάφη παραδόθηκαν στις φλόγες της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε σε αυτά και σήμανε συναγερμό στην περιοχή.

Όλο το τμήμα του λιμανιού έχει αποκλειστεί και παράλληλα το Λιμενικό έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης εξαιτίας  της βύθισης των καυσίμων των σκαφών, όπου ξέσπασε η φωτιά στη Μαρίνα Ζέας.

Το Orianna, από το οποίο –για αγνώστους ακόμα λόγους- ξεκίνησε η φωτιά είναι τουριστικό επιβατηγό σκάφος, 33 μέτρα.

Τα άλλα δύο σκάφη που επεκτάθηκε η φωτιά, είναι το Libra Y και το Etra. Το Libra Υ είναι και εκείνο τουριστικό επιβατηγό 40 μέτρων, με ελληνική σημαία, ενώ το Etra ήταν διερχόμενο σκάφος και άνηκε σε ξενό υπήκοο.

  

«Όλα τα σκάφη βγήκαν total loss» λέει στο Newsit.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης. Και συνεχίζει «η πυροσβεστική με οχήματα, αντέδρασε άμεσα και αργότερα & το πλωτό πυροσβεστικό. Ωστόσο ήταν αδύνατο να σβήσει τη φωτιά και να τα σώσουν». Εκεί που εστιάζει βέβαια ο κος. Βάλλης είναι ότι «μιλάμε για ένα κόστος ζημιάς πάνω από 20-30 εκατομμύρια, με  σχεδόν είκοσι με τριάντα οικογένειες εργαζομένων αυτή την στιγμή να μένουν στο δρόμο. Αυτό πρέπει να προσέξουμε» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, με συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος και των ρυμουλκών ΠΑΝΟΡΜΙΤHΣ και ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ VIII που κυρίως επιχείρησαν, επιτεύχθηκε η κατάσβεση μεγάλης έκτασης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες αργά τη νύχτα σε τρία μεγάλα σκάφη αναψυχής (ETRA I, ORIANNA και LIBRA Y) στη Μαρίνα της Ζέας και ολοκληρώθηκε επιτυχώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Παράλληλα, αποφεύχθηκε η εξάπλωση της πυρκαγιάς σε πολλά άλλα παρακείμενα σκάφη και απετράπη κάθε κίνδυνος για την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μαρίνα Ζέας, έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ καθώς οι φλόγες μεγάλωναν, τραβούσαν την προσοχή δεκάδων νεαρών -και όχι μόνο- τους οποίους μάταια προσπαθούσαν να απομακρύνουν στελέχη του Λιμενικού, λέγοντάς τους ότι κινδυνεύουν τόσο από εγκαύματα όσο και από την εισπνοή του τοξικού καπνού.

 

Φωτιά σε κότερα στη Μαρίνα Ζέας: Νέες εικόνες από τη βραδινή «ναυμαχία» – Απεγκλωβισμοί, φθορές, ένας τραυματίας from Orange Press Agency on Vimeo.

Υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν βόλτα στην προβλήτα και λόγω του μεγέθους της φλόγας αποκλείστηκαν και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην είσοδο της Μαρίνας.

Γι’ αυτό τον λόγο «επιστρατεύτηκαν» ιδιωτικά πλοιάρια αλλά και σκάφη του Λιμενικού που τους απομάκρυναν και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με το Λιμενικό, απεγκλωβίστηκαν 10 άτομα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version