Site icon NewsIT

Μαρινάκης για Απόστολο Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αποφάσεις της δικαιοσύνης

17.06.2024 | 13:33
Μαρινάκης για Απόστολο Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αποφάσεις της δικαιοσύνης

Απολογία στον ανακριτή του ποινικολόγου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Να σχολιάσει την απόφαση της δικαιοσύνης βάση της οποίας αφέθηκε ελεύθερος ο γνωστος ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του κλήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στην υπόθεση της βίαιης επίθεσης του Απόστολου Λύτρα εναντίον της συζύγου του και της απόφασης των δικαστικών αρχών να αφεθεί ελεύθερος είπε: «Να πούμε ότι είναι άλλη μια τραγική ιστορία. Πριν και πάνω απ’ όλα πρέπει να σκεφτόμαστε το θύμα και το κάθε θύμα. Στη συγκεκριμένη ερώτηση αυτό που μπορεί να κάνει η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποδίδουν».

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε επίσης ότι στο άρθρο που ψηφίστηκε στο νέο Ποινικό Κώδικα «υπάρχουν διατάξεις σε ανθρώπους που εξετάζουν πιθανά θύματα τέτοιων πράξεων να μεταφέρουν με βάση την εξέταση που κάνουν αμελητί την εμπειρία τους χωρίς να έχουν τον κίνδυνο να διωχθούν. Από εκεί και πέρα υπάρχει διάκριση εξουσιών. Από την στιγμή που αναλαμβάνει η δικαιοσύνη δεν έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση. Οι αποφάσεις ελέγχονται από την ίδια τη δικαιοσύνη και όχι την κυβέρνηση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version