Ελλάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγουν τα ραντεβού για το εμβόλιο Novavax – Για ποιους δεν λήγει το πιστοποιητικό

Η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμών με το εμβόλιο της Novavax, θα γίνει γνωστή στην ενημέρωση της Δευτέρας (14.2.2022), σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο Μάριος Θεμιστοκλέους εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως όσο καλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς «οι πανδημίες δεν τελειώνουν με τα φάρμακα, τελειώνουν με τα εμβόλια».

«Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και τόνισε, ως γιατρός, πως ο κορονοϊός θα ενταχθεί στη ζωή μας, όπως έχει ενταχθεί και η γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και καιρό έχει εγκαταλειφθεί ο όρος ανοσία της αγέλης.

Ωστόσο, αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, διευκρίνισε ότι πρόκειται για το 8% των πολιτών αυτής τη κατηγορίας αλλά δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μειωθεί δραματικά αυτό το ποσοστό, ούτε με την έναρξη των εμβολιασμών με το νέο εμβόλιο της Novavax.

Παράλληλα, τόνισε ότι με τα τωρινά δεδομένα, δεν έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό όσων έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των ανθρώπων» λέει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα για τα Τέμπη
«Ο εφέτης ειδικός ανακριτής εγκαλείται καθημερινά και στοχοποιείται, όμως, καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια» επισήμανε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε ομιλία της στο Φόρουμ των Δελφών
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ο Γιώργος Λάνθιμος στην αντεπίθεση μετά το «όχι» για γυρίσματα στην Ακρόπολη – «Βλάβη στην επαγγελματική μου υπόσταση»
«Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την αναζήτηση αποζημίωσης λόγω δυσφήμισης και ζημίας στη φήμη των Εντολέων μας» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση
Ο Γιώργος Λάνθιμος και η «μούσα» του, Έμα Στόουν