Ελλάδα

Μάστιγα! Νέα θαλάσσια ρύπανση από πλοίο στο Κερατσίνι

Συναγερμός σήμανε ξανά στο λιμενικό! Θαλάσσια ρύπανση από μαζούτ στο Κερατσίνι. Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός φορτηγού πλοίο!

Μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Νέο περιστατικό με θαλάσσια ρύπανση σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Κερατσίνι, στην περιοχή του Ικονίου.

Όλα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη (28.09.2017). Η θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε από πετρελαιοειδή στη θαλάσσια περιοχή του Ικονίου, κατά τη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα από δεξαμενόπλοιο.

Η ρύπανση προκλήθηκε από το φορτηγό πλοίο ”ICE GLACIER”, υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ.

Πως προκλήθηκε η θαλάσσια ρύπανση

Η ρύπανση, έκτασης περίπου εβδομήντα τετραγωνικών μέτρων (70m2), προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα ”Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου του φορτηγού πλοίου έγινε υπερχείλιση από το εξαεριστικό Αρ. 1 της αριστερής πλευράς, με αποτέλεσμα πετρελαιοειδή να διαρρεύσουν πρώτα στο κατάστρωμα και κατόπιν στη θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε το λιμενικό του Κερατσινίου, που προχώρησε στη σύλληψη του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του φορτηγού πλοίου.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με ιδία μέσα του πλοίου και με ταυτόχρονη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι την καταβολή εγγυητικής επιστολής για την κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης