Ελλάδα

ΜΑΤ και κλούβες μπλόκαραν τους καθηγητές πριν το Υπουργείο Παιδείας – ΦΩΤΟ

Διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ βρίσκονται παρατεταγμένες περίξ του Υπουργείου Παιδείας ενώ στήθηκε και φραγμός με κλούβες προκειμένου οι καθηγητές να μην προσεγγίσουν την είσοδο. Διαδηλωτές εμπόδισαν σχολικούς συμβούλους να μπουν σε σεμινάριο που διεξάγεται στο Υπουργείο. Η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ γίνεται ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Κλειστή ειναι η Νερατζιώτισσας από τον αστυνομικό κλοιό που στήθηκε λίγα μέτρα από το Υπουργείο Παιδείας.

Μέσα στο Υπουργείο γίνεται σεμινάριο για τους σχολικούς συμβούλους που θα απαρτίσουν την επιτροπή αξιολογησης των καθηγητών το οποίο έχει ξεκινήσει από τις 2.30 το μεσημέρι δίχως προβλήματα.

Το μοναδικό παρατράγουδο έγινε λιγο μετά τις 4.30 το μεσημέρι όταν έφτασαν περίπου 30 ακόμη σχολικοί συμβουλοι  για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και εμποδίστηκαν από τους διαδηλωτές οι οποίοι έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα. 

Τα ατομα αυτά αφού είδαν οτι δεν μπορούν να μπουν στο Υπουργείο, αποχωρησαν δίχως να δημιουργηθεί κάποιο άλλο επεισόδιο.

Νωρίτερα οι καθηγητές έκαναν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου και εκεί τους μπλόκαραν αστυνομικοί με κλούβες.

Τι ζητάνε οι καθηγητές

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων “μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο.

Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση”.

Στο μεταξύ στις 5.00 το απόγευμα, αντιπροσωπεία των καθηγητών με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάθε μέρα στο δρόμο οι “αλυσοδεμένοι” καθηγητές με την ΟΛΜΕ

Νέα 24ωρη απεργία από την ΟΛΜΕ

Αποχώρησαν αργά το βράδυ οι καταληψίες από το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη

Επεισόδια έξω από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη – Απωθήθηκαν με ξύλο και χημικά συγκεντρωθέντες της ΑΔΕΔΥ – Υπο κατάληψη παραμένει το γραφείο

ΟΛΜΕ σε Κ.Παπούλια: “Αρχίζουν οι απολύσεις των εκπαιδευτικών”

Ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από την πορεία

Χαίρε Καίσαρ Σαμαρά! Οι μελλοθάνατοι καθηγητές σε χαιρετούν – ΦΩΤΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης