Κυριακή, 13 Οκτ.
22oC Αθήνα

Επίθεση αστυνομικών σε περίπτερο στα Εξάρχεια: Τι λέει στο NewsIt ο περιπτεράς

Επίθεση αστυνομικών σε περίπτερο στα Εξάρχεια: Τι λέει στο NewsIt ο περιπτεράς

Το video που δείχνει ομάδα αστυνομικών να ξυλοκοπούν εργαζόμενο σε περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων και να κλέβουν νερά μετά τα επεισόδια της πορείας για το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να προκαλεί σάλο.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία έχει ανατεθεί η ένορκη διοικητική εξέταση, αναζητά τον νεαρό που εμφανίζεται στο video με τη μαύρη μπλούζα και ξυλοκοπείται από τους αστυνομικούς ενώ φωνάζει “τι κάνετε ρε; Κλέβετε τα νερά;”, προκειμένου να καταθέσει.

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι άφησαν ένα 20€ για να πάρουν μια κούτα νερά. Αλλά το 20€ αυτό είναι… άφαντο.

Για την υπόθεση υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδοχές. Μια των νεαρών που ήταν στο περίπτερο εκείνη τη στιγμή, μια της αστυνομίας και μια του περιπτερά, που σήμερα μίλησε στο NewsIt.

«Όλα έγιναν στο μισάωρο που έλειψα»

Ο κ. Γιάννης έχει εδώ και πολύ καιρό το περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων. Όπως λέει, την ώρα που έγιναν όλα, εκείνος δεν ήταν στο περίπτερό του γιατί λόγω των δακρυγόνων είχε αισθανθεί αδιαθεσία και είχε φύγει για να ηρεμήσει.

Είχε αφήσει στο «πόδι» του δυο παιδιά, θαμώνες της περιοχής και όχι μόνιμοι υπάλληλοι όπως λέει, που τον βοηθούν συνήθως. Εκείνοι του είπαν πως «κάποιοι αστυνομικοί πήραν κάποια νερά χωρίς να τα πληρώσουν». Ωστόσο, παραδέχεται πως τα δυο αυτά παιδιά που τον βοηθούν «τα χτύπησαν. Για ποιο λόγο δεν ξέρω, δεν ξέρω πως έγινε. Έχει συμβεί δεκάδες φορές να δω βια, είναι πεδίο μάχης εδώ».

«Όταν γύρισα τα πάντα είχαν τελειώσει. Δεν έλειπαν εμπορεύματα, ελάχιστα νερά μόνο. Δεν έδωσα καν σημασία, ήταν μια ατυχής στιγμή», λέει.
Πάντως, λέει ότι το 20ευρω που υποστηρίζουν πως άφησαν οι αστυνομικοί, εκείνος δεν το βρήκε.

Η εκδοχή της Αστυνομίας

Καθώς η ΕΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, πληροφορίες από την πλευρά της αστυνομίας αναφέρουν ότι το ίδιο βράδυ των επεισοδίων είχε σταλεί στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έγγραφη αναφορά στην οποία ο υπεύθυνος αξιωματικός της διμοιρίας αναφέρεται στο περιστατικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αναφορά, ο αξιωματικός γράφει πως οι δυο αστυνομικοί πήγαν στο περίπτερο για να πάρουν εμφιαλωμένα νερά, αφήνοντας ένα 20€ και υπήρξε αντίδραση από τον υπάλληλο του περιπτέρου, που είπε “δεν πουλάμε σε μπάτσους”. Τότε, σύμφωνα πάντα με όσα κατά πληροφορίες αναφέρονται στην αναφορά, οι δυο αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων με αποτέλεσμα ο ένας να υποστεί κάταγμα στον καρπό του από τα χτυπήματα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πηγές της ΕΛΑΣ, ακολούθησε το περιστατικό που έχει καταγραφεί στο video.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., στα χέρια των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση υπάρχει μαρτυρία αυτόπτη που αναφέρει ότι ο υπάλληλος του περιπτέρου αρνήθηκε να πουλήσει νερά στους αστυνομικούς, οι οποίοι του άφησαν τα 20 ευρώ στο περίπτερο και πήγαν να πάρουν το κιβώτιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε