Ελλάδα

Μάτι: Παρέμβαση της προέδρου του Άρειου Πάγου για να αποφευχθεί παραγραφή αδικημάτων

Την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής (29/04/2024) απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, θα ζητήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.

Αναλυτικότερα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ζητήσει από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορο Λινό να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου στο συντομότερο δυνατό χρόνο να καθαρογραφεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για το Μάτι, ώστε να μπορέσει να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Ακόμη, η κυρία Κλάπα θα ζητήσει η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών να απαλλαγεί από κάθε άλλη δικαστική υποχρέωση το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τη σύνταξη του σκεπτικού της σημερινής απόφασης και των πρακτικών της δίκης.

Παράλληλα, θα ερευνηθεί αυτεπαγγέλτως εάν συντρέχουν λόγοι άσκησης έφεσης κατά το σκέλος εκείνο που αφορά τις αθωώσεις των εμπλεκομένων στην τραγωδία του 23 Ιουλίου 2018 στο Μάτι.

Η όλη επίσπευση των διαδικασιών, αποσκοπεί να μπορεί η Εισαγγελία να προσδιορίσει τη δευτεροβάθμια δίκη τόσο για όσους καταδικασθέντες ασκήσουν έφεση, όσο και για τις εφέσεις που πιθανά θα ασκήσουν οι συγγενείς των νεκρών και εγκαυματιών, ως προς το σκέλος της απόφασης με την οποία αθωώθηκαν εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή.

Πάντως, οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων αναμένεται να υποβάλουν αίτημα προς την Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους καταδικασθέντες, όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη για τη πυρκαγιά στο Μάτι.

Υπενθυμίζεται, ότι τον ερχόμενο Ιούλιο συμπληρώνονται 6 χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι και πρέπει άμεσα, τα δυο επόμενα έτη, να προσδιοριστεί και να εκδικαστεί την υπόθεση στο Εφετείο και στην συνέχεια στον Άρειο Πάγο, για να μην υπάρξουν παραγραφές αδικημάτων.

 

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο πατέρας του ήταν η μόνη παρέα του», λένε κάτοικοι της Καστοριάς όπου εργάζονταν ο Βασίλης Καλογήρου
«Στο σύντομο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε στα σχολεία του νομού μας η εικόνα που άφησε ο Βασίλης Καλογήρου, ήταν ενός ευγενικού, μετρημένου και ευσυνείδητου ανθρώπου»
Φωτογραφία Facebook / Ο Βασίλης Καλογήρου
Παραιτήθηκε από την υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Καλογήρου η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή – «Επιχειρούν να σπιλώσουν με συνωμοσιολογικά σενάρια το πόρισμα»
«Καταπέλτης» η ιατροδικαστής στην αίτησή της προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, με την οποία ζητά την αποχή της από την υπόθεση του 39χρονου. Καταγγέλλει υβριστικές αναφορές και συκοφαντικά σχόλια εις βάρος της
Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή