Σάββατο, 28 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη: «Έγκλημα» με τα πιστοποιητικά στην Καρδίτσα – Δέχομαι απειλές

Ματίνα Παγώνη: «Έγκλημα» με τα πιστοποιητικά στην Καρδίτσα – Δέχομαι απειλές

Η υπόθεση με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας έχει προκαλέσει σάλο. Η Ματίνα Παγώνη, που αποκάλυψε ότι και η ίδια δέχεται απειλές, μίλησε για «έγκλημα» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΕΔΕ έχει καθυστερήσει.  

«Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα. Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό», τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (06.09.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Έκρινε ότι η υπάλληλος που εξέδωσε τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της και η έρευνα έχει ήδη καθυστερήσει. «Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. 

«Αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση», σημείωσε.

Άρνηση διασωλήνωσης και… απειλές

Σχετικά με τους ασθενείς στα νοσοκομεία που αρνούνται να διασωληνωθούν (σ.σ. όπως η 54χρονη που εξέπνευσε τελικά), η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως για την περίπτωση του Ευαγγελισμιού, οι γιατροί διαχειρίστηκαν άψογα την υπόθεση. «Αναγκαστικά έπρεπε να πας με δικαστική παρέμβαση για να σώσεις τον άρρωστο», πρόσθεσε.

Μάλιστα τόνισε πως δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται δικηγόροι στα νοσοκομεία έξω από τις μονάδες και να έχουν όπως είπε, πάρε-δώσε μαζί τους οι γιατροί.

Η Ματίνα Παγώνη, όπως κι άλλοι γιατροί, αποκάλυψε πως κι εκείνη δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της, αλλά δεν έχει κάνει καταγγελία στην αστυνομία και, όπως είπε, αυτό δεν την εμποδίζει από να βγαίνει και να ενημερώνει.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων είπε: «Φοβόμαστε ότι αν δεν εμβολιαστούν θα κολλήσουν πολλά παιδιά. Η μετάλλαξη Δ δεν παίζει το έχουμε δει και στην Αμερική. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τα παιδιά. Δεν πρέπει να περιμένουμε σε αυτή τη φάση».

Πρότεινε μάλιστα να υπάρξουν συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολεία για να μπορούν να εμβολιάζονται παιδιά και γονείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις