Site icon NewsIT

Μαζικές και ειρηνικές οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη – Σε κλοιό διαδηλωτών και ΜΑΤ για ώρες το Βελλίδειο [pics]

10.09.2016 | 22:17
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης μέχρι και λίγη ώρα πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  

Στην πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ πραγματοποίεισαι συγκέντρωση ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης ενω ελάχιστα μέτρα μακριά, στο άγαλμα του Βενιζέλου, συλαλλητηριο διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η Λαϊκή Ενότητα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΔΟΕ, η ΚΕΕΡΦΑ καθώς και εργατοϋπαλληλικά συνδικάτα.

 

Στη συγκέντρωση της Εγνατίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα Καβάλας αλλα και η ΕΤΙΤΑ με το σύνθημα “το μαύρο δεν εχει απόχρωση”.

Την ίδια ωρα, στην Καμάρα, προσυγκέντρωση πραγματοποιούν συλλογικότητες, αντιφασιστικές οργανώσεις, μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και ομάδες αλληλέγγυων απο τις καταλήψεις που διέλυσε η αστυνομία στην συμπρωτεύουσα το τελευταίο διάστημα.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου που κατέστρωσε η ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει νωρίτερα παράπλευρους δρόμους, με στόχο να μην διασπαστούν οι πορείες και να κατευθυνθούν όλοι οι διαδηλωτές στην πλατεία της ΧΑΝΘ, μέσω συγκεκριμένων οδών, ενώ το πλήρωμα του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., που πετούσε πάνω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενημέρωνε τους επικεφαλής της Αστυνομίας για την εξέλιξη των συλλαλητηρίων και τις κινήσεις των διαδηλωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version