Ελλάδα

Με νέα μεταπτυχιακά προγράμματα, το BCA στην έκθεση «Posidonia 2022»

Τα “Ποσειδώνια” είναι η πιο σημαντική συνάντηση των ανθρώπων της ναυτιλίας στη χώρα μας. Κάθε 2 χρόνια, εξέχουσες προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, μεγάλες εταιρείες και οργανισμοί και χιλιάδες επισκέπτες έρχονται σε επαφή, σε μια έκθεση – γιορτή που φιλοξενεί όλο το φάσμα των σύγχρονων ναυτιλιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η διεθνής απήχηση της έκθεσης αποδεικνύεται από τα μεγέθη της διοργάνωσης του 2018, της τελευταίας πριν την περίοδο COVID-19. Συμμετείχαν 39.485 εκθέτες, επισκέπτες και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, από 104 χώρες. Είχε 22 εθνικά περίπτερα και 2.009 εκθέτες. Φέτος, ξαναγίνεται με φυσική παρουσία (6-10 Ιουνίου, MetropolitanExpo) και φιλοδοξεί να αποτελέσει νέο ορόσημο επιτυχίας.

Το BCA, το παλαιότερο κολλέγιο της Ελλάδας που προσέφερε ναυτιλιακές σπουδές, συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις “Posidonia”, καθώς οι δεσμοί του με τον κόσμο της ναυτιλίας είναι ιδιαίτερα έντονοι. Άλλωστε, πολλοί απόφοιτοι του BCA διαπρέπουν ως ανώτατα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών σε όλον τον κόσμο.

Φέτος, η συμμετοχή του BCA φέρνει «νέον αέρα στα πανιά» των ναυτιλιακών σπουδών. Παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, προσφέρει νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Master’s) σε τρεις νευραλγικούς τομείς της ναυτιλίας: το διεθνές ναυτικό δίκαιο, το engineering και την κυβερνοασφάλεια.

Νομικά θέματα που προκύπτουν μεταξύ χωρών σε σχέση με τη ναυσιπλοΐα, το πλαίσιο των ναυτιλιακών σχέσεων, ζητήματα εθνικότητας, σημαίας και ελέγχων για ένα πλοίο, άσκησης του ναυτικού επαγγέλματος, ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα ναυτικών και πολλά άλλα, είναι το υλικό το οποίο διδάσκεται στο BCA, από εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς και από στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς.

Παράλληλα, η διαχείριση της ναυτιλίας γίνεται ολοένα και περισσότερο ψηφιακή, καθώς ενοποιούνται η Τεχνολογία της Πληροφορικής (ΙΤ) και η Επιχειρησιακή Τεχνολογία (ΟΤ). Στο προσεχές μέλλον, τα MAS(Maritime Autonomous Systems) θα ελέγχουν και θα καθοδηγούν τα πλοία από την ξηρά. Αυτή η εξέλιξη αυξάνει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της ναυτιλίας, όμως, ταυτόχρονα, την καθιστά στόχο κυβερνοεπιθέσεων. Έτσι, η ζήτηση για ειδικούς στο Maritime Cybersecurity είναι πολύ μεγάλη.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα MSc Maritime Cybersecurity, MSc Marine Engineering Management και LLMMaritime Law του ΒCA, διαμορφώνουν εξειδικευμένους επαγγελματίες σε έναν κλάδο με τεράστια κόστη και αποδόσεις ανά ημέρα λειτουργίας, οπότε η επιτυχής επίλυση αλλά και η πρόληψη της δημιουργίας ενός προβλήματος, αμείβονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Τα μαθήματα προσφέρονται σε δύο τύπους παρακολούθησης: α) με φυσική παρουσία και β) διαδικτυακώς, με πλατφόρμα e-learning, με τη συνεργασία του, πολυβραβευμένου για τις επιδόσεις του, University of West London το οποίο χορηγεί τους τίτλους σπουδών.

Η Ελληνική Ναυτιλία, κυρίαρχη στον παγκόσμιο θαλάσσιο στίβο, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος και στη στεριά και στη θάλασσα, εκπαιδεύοντας τις νέες γενιές των ηγετών της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4