Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά σε επταώροφο κτήριο στον Πειραιά – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κλειστή η οδός Γούναρη

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (02.04.2023), και αυτήν τη στιγμή μαίνεται, σε επταώροφο κτήριο στον Πειραιά.

Είκοσι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο κτήριο στον Πειραιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο μαγαζί με χρώματα. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα υλικά ενός τέτοιου είδους καταστήματος είναι πολύ εύφλεκτα. 

Ευτυχώς, τα διαμερίσματα πάνω από το χρωματοπωλείο δεν χρησιμοποιούνται για διαμονή. Είναι γραφεία, οπότε σήμερα Κυριακή δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο κτήριο. Πληροφορίες λένε ότι μπορεί να ήταν και όλα κλειστά.

Εκεί στεγάζεται και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιώς. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ρίχνουν ασταμάτητα νερό, ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί σε κάποιο άλλο κτήριο. Οι καπνοί είναι πολύ πυκνοί, αρκετά τοξικοί λόγω των χημικών ουσιών που καίγονται, και κρύβουν τη μισή πρόσοψη της πολυκατοικίας. 

peiraiaspeiraias

Αρχικά επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά αργότερα οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύθηκαν με άλλους 2 πυροσβέστες και άλλο ένα πυροσβεστικό όχημα. 

Μαζί τους έχουν ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Το κτήριο βρίσκεται στη διεύθυνση Δημητρίου Γούναρη 29. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Γούναρη έχει διακοπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο χρωματοπωλείο είχε κατασχεθεί. Το κατάστημα έχει πλέον καταστραφεί ολοσχερώς. Αυτό το κτήριο είχε τυλιχτεί ξανά στις φλόγες, το 1987. 

peiraias

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανατριχιαστικές περιγραφές των ηλικιωμένων που ήρθαν αντιμέτωποι με ληστές στο Πόρτο Ράφτη - «Μην μιλήσεις καθόλου αλλιώς σε σφάξαμε»
«Ευτυχώς που βρήκανε χρήματα και καλμάρανε», είπαν οι δύο ηλικιωμένοι για τους ληστές που μπούκαραν στη μονοκατοικία τους στο Πόρτο Ράφτη
Μηχανή της αστυνομίας
Συνολικά 50 άτομα εμπλέκονται στα τρία κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας - Οι έρευνες σε 40 σπίτια, ο θησαυρός, τα «μπιχλιμπίδια» και τα χιλιάδες αρχαία νομίσματα
Το ηγετικό στέλεχος του ενός κυκλώματος που ήταν σεσημασμένο για ίδια αδικήματα, εκμεταλλευόταν τις διασυνδέσεις του με αρχαιοκάπηλους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Τρια κυκλώματα αρχαιοκάπηλων στη Βόρεια Ελλάδα