Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στον Πειραιά – Ήχησε το 112 λόγω του καπνού: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στον Πειραιά – Ήχησε το 112 λόγω του καπνού: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Φωτιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο πίσω από τον ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ στο κέντρο του Πειραιά το απόγευμα της Δευτέρας (07/10/2024) και πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν πνίξει το λιμάνι και τους γύρω δήμους, με την φωτιά να τίθεται υπό έλεγχο λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Μάλιστα  εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα από τη μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Ανησυχία προκάλεσε το γεγονός πως κοντά στο κτίριο υπάρχουν μαγαζιά με εύφλεκτα υλικά ενώ έχει εκκενωθεί και μια πανσιόν που βρίσκεται στο σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά, ενώ για την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης καθώς έχει περιοριστεί.

Στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δυο γερανοφόρα οχήματα.

Λόγω της φωτιάς είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Κέρκοπος, από το ύψος της οδού Γούναρη έως την οδό Αλιπέδου.

Το κτίριο έχει καεί ολοσχερών και οι μαύροι καπνοί έχουν πνίξει την πόλη του Πειραιά και τις γύρω περιοχές.

Επίσης ο Ηλεκτρικός για αρκετή ώρα δεν έφτανε στον Πειραιά αλλά σταματούσε μέχρι το Φάληρο λόγω της μεγάλης φωτιάς στο λιμάνι.

Η ανακοίνωση του ΗΣΑΠ ανέφερε χαρακτηριστικά: Σας ενημερώνουμε, πως η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό “Πειραιάς – Κηφισιά ” προσωρινά διεξάγεται στο τμήμα Φάληρο- Κηφισιά, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κτίριο κοντά στον σταθμό “Πειραιάς”.

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις