Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου, μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται οι περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου, μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται οι περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (19.6.24) στη Βάρης – Κορωπίου με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι τεράστια για την κατάσβεσή της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί σπίτια, επιχειρήσεις και σκάφη.

Η φωτιά αυτή την ώρα (17.30) παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδηλώθηκε από εργασίες στην περιοχή με αποτέλεσμα να «αρπάξουν» ξερά χόρτα σε οικόπεδο που δεν είχε καθαριστεί. Δυο πολίτες μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη και τόνισε ότι «αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ». Για τον λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου.

«Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς», σημείωσε. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Πλάνα από το κτήμα «Νεφέλες».

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα 112.  «Δασική Πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα. Εκκενώθηκε η περιοχή Λαμπρικά, ενώ μήνυμα του 112 εστάλη και για απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Κίτσι.

Η φωτιά πέρασε από εργοστάσιο με πλαστικά στην περιοχή. Εκκενώθηκε ο ιππικός όμιλος Βάρης, ενώ έχουν αδειάσει και τρία summer camps στο Κίτσι Κορωπίου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η φωτιά μπήκε στις αυλές των πρώτων σπιτιών της περιοχής.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυρές ριπές ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου διενεργούνται εκτροπές:

– Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ και το Ασκληπιείο Βούλας

Σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπιου, από την πρώτη στιγμή το ΕΣΚΕ – ΕΚΑΒ,έχει ενεργοποιηθεί και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή και με ασθενοφόρα και με Μοτοσικλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης.

Επίσης με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ),τέθηκε σε μέγιστη ετοιμότητα και το Ασκληπιείο Βούλας (εκτός από τα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία).

Αν είστε στην περιοχή στείλτε μας βίντεο ή φωτογραφίες στο info@newsit.gr

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις