Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Μεγάλη Βρετανία: Παιδιά και εγγόνια μιλούν για τον δικό τους πρίγκιπα Φίλιππο

Πρίγκιπας Φίλιππος

Φόρο τιμής αναμένεται να αποτίσουν τα παιδιά και τα ενήλικα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ B’ και του πρίγκιπα Φιλίππου, καθώς μίλησαν σε ντοκιμαντέρ για τον αείμνηστο δούκα του Εδιμβούργου της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο ντοκιμαντέρ «Prince Philip: The Royal Family Remembers» του BBC One θα συμμετάσχουν πάνω από δώδεκα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας και θα διατυπώσουν προσωπικές σκέψεις τους για τη ζωή και την κληρονομιά του πρίγκιπα Φιλίππου.

Η ταινία σχεδιάστηκε αρχικά για τα 100α γενέθλια του πρίγκιπα Φιλίππου, ωστόσο, τώρα περιλαμβάνει και συνεντεύξεις που γυρίστηκαν πριν και μετά το θάνατο του δούκα τον Απρίλιο.

Στην ταινία παρουσιάζονται το ιδιωτικό γραφείο και η βιβλιοθήκη του, ακριβώς όπως ήταν κατά τη διάρκεια των επτά δεκαετιών της βασιλικής ζωής του και οι μελέτες του. Το προσωπικό του πρίγκιπα Φίλιππου θα μοιραστεί επίσης αναμνήσεις από το παρελθόν του.

Θλιβερά γεγονότα, άφθονο χιούμορ και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του θα αναδειχθούν στο ντοκιμαντέρ, οι παραγωγοί του οποίου είχαν επίσης πρόσβαση στην ιδιωτική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ με ιστορικές φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας.

Το ντοκιμαντέρ «Prince Philip: The Royal Family Remembers» θα προβληθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε στις 9 Απριλίου 2021 σε ηλικία 99 ετών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις