Ελλάδα

Μειώνεται 70% ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων

Στο 3% πέφτει ο φόρος μεταβίβασης των ακινήτων σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στην παγωμένη εδώ και δύο χρόνια οικοδομή.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 ο φόρος μεταβίβασης πέφτει στο 3% και έτσι η επιβάρυνση στις αγοραπωλησίες μειώνεται κατά 70%.
Παράλληλα οι αντικειμενικές αξίες θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, δίνοντας έτσι μια σταθερότητα στην αγορά που πλήττεται από την κρίση.
Ο φόρος είναι σήμερα 8% για ακίνητα με αντικειμενική ως 20.000 ευρώ και 10% για τα ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 20.000 ευρώ.
Και στο σημείο αυτό υπήρξε διαφωνίας τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές να επιμένουν για την πλήρη κατάργησή τους και την ελληνική πλευρά να θέλει μείωση στο 50%.
Τελικά επιλέχθηκε η μέση … οδός και έτσι ο φόρος μειώθηκε κατά 70%.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4